in

Roditelji dece u školi „Olga Petrov“ najavljuju protest

Roditelji đaka koji pohađaju Osnovnu školu „Olga Petrov“ i predškolaca iz vrtića „Vesna“u naselju Padinska Skela, u Tovilištu, već nekoliko godina se bore sa problemom smeća i agresivnih pasa ispred same škole.

Prvi komšija ove škole je nekontrolisano skladištio smeće, na prostoru između osnovne škole i svoje kuće. Doveo je do toga da prilaz ustanovi izgleda kao velika deponija urasla u nisko rastinje i korov. Zemljište na kom se nalazi kuća ipak nije njegovo, već pripada Poljoprivrednom kombinatu Beograd.

Osim nehigijenskog načina života, problem je i čopor pasa koji je, prema rečima roditelja, agresivan. Kako su objasnili, psi su sa njim oduvek, međutim on ih tuče i hrani odpacima koje nađe u smeću. Zato su i psi postali agresivni.

Psi u dvorištuškole „Olga Petrov“

Takođe, zabeležen je i slučaj kada je jedan od pasa napao devetogodišnju devojčicu Saru, na putu do škole. Ova učenica više ne sme da ode sama do škole zbog straha od pasa.

„Moje dete je napadnuto jedno jutro ispred škole, kada ju je pas ujeo za butinu. Ona od tada ne sme da ide sama u školu jer je istraumirana, a oduvek je volela životinje.“ – kaže majka devetogodišnje Sare pokazujući mesto ovog napada.

Mesto gde su psi napali Saru

Zabrinuti roditelji su se obraćali zaštitniku građana, komunalnoj inspekciji grada i opštine, veterinarskoj inspekciji, „Zelenilu“, Orki, Zoohigijeni, Centru za socijalni rad, opštini Palilula kao i PKB-u u čijem se vlasništvu nalazi zemlja. Međutim, višegodišnji problem i dalje nije rešen.

Roditelji planiraju protest

Roditelji planiraju da nakon raspusta organizuju protest i time poruče nadležnima da ne odustaju. Kako su rekli, planiraju da decu ne šalju na nastavu dok se ovaj problem ne reši.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

5 Comments

  1. Borča, Stevan Sremac isto. Škola stalno zove šintere i uprkos tome je jedno dete napadnuto a obezbedjenje juri i vezuje pse dok ne dodju šinteri. A njima treba kao da dolaze iz rakovice… Šta reči kad psi imaju više prava i od dece…

  2. I ja sam pozivala komunalnu policiju nedavno zbog ovog slucaja. Ovo nije prvi put da se ova deponija cisti i da se odvode psi.On iznova i iznova donosi smece i dovodi pse i niko mu nista ne moze. Znaci, problem mora resiti trajno

Uskoro bolji kvalitet vode u Padinskoj Skeli i okolini

Od ove godine „panik tasteri“ u Beogradskim vrtićima