in

Renovirana psihijatrijska bolnica u Padinskoj Skeli

Završena je rekonstrukcija Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević“ u Padinskoj skeli u čiju je obnovu, koju je finansirala Švajcarska vlada i Grad Beograd, uloženo nešto više od 2,2 miliona evra.

Projekat je obuhvatao kompletnu rekonstrukciju dotrajalih i oronulih objekata: zamenu prozora, spoljne stolarije, termoizolaciju, bojenje fasada, zamenu krovnih konstrukcija, kao i zamenu hirotehničkih, termotehničkih i elektoenergetskih izolacija.

U klinici “Dr Laza Lazarević“ obnovljene su kuhinja, centralna apoteka, laboratorija, dva odeljenja i dnevna bolnica, a započeto je sređivanje parka od 12 hektara.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, tokom obilaska rekonstruisanih odeljenja, rekao je da su sada stvoreni svi uslovi da pacijenti dobiju maksimalnu negu i terapiju.

 –  Kako je izgledala bolnica pre obnove to nije moglo da se vidi ni u horor filmovima. Kada su popravljeni uslovi, zaposleni su već primetili da se pacijenti brže oporavljaju –  naglasio je ministar.

Podsetio je da Svetska zdravstevena organizacija predviđa da će depresija biti vodeća bolest u budućnosti, te najavljuje da će od naredne godine početi i skrining program na drepesiju u celoj Srbiji.

Godišnje se u ovoj ustanovi leči oko 2.000 pacijenata i ambulantno pregleda 20.000 ljudi.

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Magistrala od Pupinovog mosta do Pančevačkog puta u mraku zbog lopova

Naled, nova šansa za zaposlenje