in

Bolnica u Padinskoj skeli dočekala rekonstrukciju nakon pola veka

Bolnica "Laza Lazarević" Padinska Skela - renoviranje, LOBI

Pre Nove godine započeta je rekonstrukcija Klinike za psihijatrijske bolesti „Laza Lazarević“ u Padinskoj skeli. Na ovo renoviranje ustanova je čekala pola veka. Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja tekuće godine.

Do kraja godine imaćemo najlepšu bolnicu sa predivnim parkom, to je sigurno, radovi odlično napreduju“, izjavila je prof. dr Slavica Đukić Dejanović, direktorka Klinike.

Od donacija Švajcarske vlade potpuno smo renovirali i dispanzer “Dr Laza Lazarević“ koji se nalazi u Višegradskoj ulici. Ovo će biti godina kada će se i odeljenja u Padinskoj skeli konačno prilagoditi potrebama pacijenata. Radovi odlično napreduju, već se vidi velika promena. Prvo se sređuje fasada, a potom slede unutrašnji radovi. Trenutno se rade odeljenja A i B, pa su pacijenti prebačeni u druge zgrade dok se ove ne završe. Potom ćemo renovirati i sva ostala odeljenja“, uvera Đukić Dejanović.

 

U bolnici u Padinskoj skeli postoji šest odeljenja podeljenih u šest zgrada. Trenutno tu boravi 400 pacijenata koji se bore sa teškim mentalnim oboljenjima. A prošle godine su čak dve zgrade zatvorene jer je boravak u njima bio nemoguć.

Zgrade su inače u jako lošem stanju. U nekima je otpao plafon, jako je mračno, toaleti su oronuli i nehigijenski.

U okviru projekta “Kombinovana toplana i elektrana u Padinskoj Skeli koja za gorivo koristi biomasu” švajcarska vlada je obezbedila 2.000.000 evra investicije za rekonstrukciju ovog objekta.

Nadamo se da će radovi biti završeni u roku i da će pacijenti nakon toga jedan dug period imati humane uslove za boravak na Klinici „Laza Lazarević“.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Proverite da li imate neplaćene kazne!

    Autobus na bankini nakon sudara na Zrenjaninskom putu u Krnjači