in

Propao i drugi pokušaj prodaje zemljišta banje u Ovči

Za prodaju parcele u Ovči za izgradnju banje, investitori još jednom nisu pokazali interesovanje. Na adresu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju na ponovljeni oglas za otuđenje zemljišta površine 2,7 ha za realizaciju kompleksa banja Ovča, ponovo nije stigla nijedna ponuda.

Nije pomoglo ni što je ukupna ponuđena bruto građevinska površina planiranih objekata iznosila blizu 54.000 m2, što je za oko 30.000 m2 više u odnosu na prethodni javni oglas, ni što je cena bila 71,8 miliona dinara, za oko 20 miliona dinara niža u poređenju sa prvom prodajom.

ovca-banja-2016-02

U Direkciji kažu da predstoji izrada zapisnika o neuspelom tenderu, a potom će videti da li će poziv biti ponovljen. Kako ističu, uradiće sve kako bi ponudu učinili što atraktivnijom i konačno našli kupce.

Stručna javnost nije sigurna da su ulaganja u ovakve sadržaje isplativa u ovom trenutku, a razlog slabog interesovanja za lokaciju u Ovči mogao bi biti i to što je opterećena bespravno izgrađenim objektima koje bi trebalo porušiti i raseliti romske porodice.

Takođe, kupovinom građevinskog zemljišta u Ovči, po poslednjem oglasu, investitor ne bi stekao pravo na eksploataciju mineralnih voda, već bi je tražio u posebnom postupku.

Izvor: eKapija

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Otvoren „Šalter za preduzetnike“ ali šta to znači u praksi

    Zrenjaninski put kroz Krnjaču postaje bulevar sa šest traka