in

Otvoren „Šalter za preduzetnike“ ali šta to znači u praksi

Pre dva dana naša opština je otvorila „Šalter za preduzetnike“ u cilju podrške i unapređenja preduzetništva na teritoriji opštine Palilula.

Šalter za preduzetnike u Opštini Palilula je sedmi otvoreni u Beogradu, a plan je da budu otvoreni u svim gradskim opštinama.

Privredne komore Beograda ima želju da ovaj model bude prihvaćen od strane Privredne komore Srbije i da bude implementiran u celoj Srbiji.

Lepo zvuči, ali šta to preduzetnicima znači u praksi?

Šalteri za preduzetnike treba da omoguće budućim i sadašnjim preduzetnicima da brzo i jednostavno dobiju potrebne informacije vezane za njihovo poslovanje.

salter-za-preduzetnike-u-praksi-2016-01

Šalter bi u praksi trebao da štedeti vreme preduzetnicima jer ne moraju da odlaze u nadležne institucije (poresko, socijalno, penziono itd).

Evo nekoliko primera:

  • Ako želite da registrujete (otvorite) firmu možete se raspitati o prodecurama ili saznati koja vrsta preduzetništava vam najviše odgovra na osnovu poslovne ideje.
  • Već imate firmu ali želite da zaposlite novog radnika, možete saznati kakve poreske olašice postoje za zapošljavanje.
  • Bavite se proizvodnjom u Srbiji i želite da se oprobate na inostranom tržištu pa vam trebaju informacije vezano za sporazume o slobodnoj trgovini i slično.
  • Ne želite više da se nervirate oko domaćih doavljača i želite da uvezete po prvi put neku robu iz inostranstva, saznajte kakve su procedure i kolike su carinske stope, zašto je poreklu robe bitno, itd.
  • Imate super ideju, ali ne znate šta da radite sa njom. Čuli ste za neki „start-up“ ali nemate pojma šta je to, raspitajte se o tome.

Naravno, mnogi preduzetnici se već savetuju sa svojim knjigovođama, međutim novi preduzetnici nemaju svog knjigovođu.

Sa druge strane i knjigovođe često imaju potrebu da provere sa nadležnim institucijama nove propise ili zakone.

Stoga, dobiti informaciju na još jednom mestu uopšte nije loša opcija.

Svim preduzetnicima preporučujemo jedinstveni i fantastični portal mojafirma.rs

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    „Kolo“ i trubači otvaraju „Dane evropske baštine”

    Propao i drugi pokušaj prodaje zemljišta banje u Ovči