"Kolo" i trubači otvaraju „Dane evropske baštine” - www.lobi-info.rs

„Kolo“ i trubači otvaraju „Dane evropske baštine”

2 minuta za čitanje

Ustanova kulture „Palilula“ domaćin jedinstvene manifestacije „Dani evropske baštine“.

Manifestacija „Dani evropske baštine“, koja se svake godine u septembru održava na 150 lokacija u Srbiji, ove godine počinje sa opštine Palilula i to na dan Ustanove kulture „Palilula“ u sredu 21. septembra.

Na velikoj sceni nastupiće Nacionalni ansambl „Kolo“, trubački orkestar „Danijela“ i inkluzivni orkestar „Nebograd“, Bojana i Nikola Peković.

 – Ove godine odlučili smo da manifestaciju „Dani evropske baštine“ koja se tradicionalno u Srbiji održava od 2002. godine otvorimo na rođendan naše ustanove i da ujedno predstavimo novi koncept Ustanove kulture „Palilula“ – rekao je predsednik Opštine Palilula Aleksandar Jovičić.
Nakon završetka manifestacije u Ustanovi kulture „Palilula“ počinje da radi škola glume za najmlađe Palilulce, besplatne pozorišne predstave za osnovce, mnogobrojni festivalski programi u domenu filma, plesa i muzike, a kako je rekao, uskoro će biti završena i sala za akustične koncerte.

– Ustanova kulture „Palilula“ nam je veoma važna i želimo da ona konačno dobije mesto i značaj koji zaslužuje i da samim tim našim sugrađanima obezbedimo mesto gde će uživati u kulturnim sadržajima – poručio je Jovičić.

Predsednik Opštine Palilula Aleksandar Jovičić najavio je da će uskoro Ustanova kulture „Palilula“ promeniti ime.

– Planiramo da našu Ustanovu kulture nazovemo po našem legendarnom rok muzičaru koji je odrastao na Paliluli i upravo u ovoj ustanovi odsvirao prve note – rekao je Jovičić.

Izvor: Novosti

Leave a Reply

Luka Beograd ugrožava prirodu, orao belorepan, LOBI
Prethodna priča

Nova luka na levoj obali seli ugrožene vrste

Sledaća priča

Otvoren "Šalter za preduzetnike" ali šta to znači u praksi

Poslednje od Kultura