Prebaci se na tramni mod koji je prijatniji za tvoje oči tokom večeri.

Prebaci se na svetli mod koji je prijatniji za tvoje oči preko dana.

Menu
in

„Kolo“ i trubači otvaraju „Dane evropske baštine”

Ustanova kulture „Palilula“ domaćin jedinstvene manifestacije „Dani evropske baštine“.

Manifestacija „Dani evropske baštine“, koja se svake godine u septembru održava na 150 lokacija u Srbiji, ove godine počinje sa opštine Palilula i to na dan Ustanove kulture „Palilula“ u sredu 21. septembra.

Na velikoj sceni nastupiće Nacionalni ansambl „Kolo“, trubački orkestar „Danijela“ i inkluzivni orkestar „Nebograd“, Bojana i Nikola Peković.

 – Ove godine odlučili smo da manifestaciju „Dani evropske baštine“ koja se tradicionalno u Srbiji održava od 2002. godine otvorimo na rođendan naše ustanove i da ujedno predstavimo novi koncept Ustanove kulture „Palilula“ – rekao je predsednik Opštine Palilula Aleksandar Jovičić.
Nakon završetka manifestacije u Ustanovi kulture „Palilula“ počinje da radi škola glume za najmlađe Palilulce, besplatne pozorišne predstave za osnovce, mnogobrojni festivalski programi u domenu filma, plesa i muzike, a kako je rekao, uskoro će biti završena i sala za akustične koncerte.

– Ustanova kulture „Palilula“ nam je veoma važna i želimo da ona konačno dobije mesto i značaj koji zaslužuje i da samim tim našim sugrađanima obezbedimo mesto gde će uživati u kulturnim sadržajima – poručio je Jovičić.

Predsednik Opštine Palilula Aleksandar Jovičić najavio je da će uskoro Ustanova kulture „Palilula“ promeniti ime.

– Planiramo da našu Ustanovu kulture nazovemo po našem legendarnom rok muzičaru koji je odrastao na Paliluli i upravo u ovoj ustanovi odsvirao prve note – rekao je Jovičić.

Izvor: Novosti

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Luka Beograd ugrožava prirodu, orao belorepan, LOBI

Nova luka na levoj obali seli ugrožene vrste

Otvoren „Šalter za preduzetnike“ ali šta to znači u praksi

Back to Top