Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

“Kolo” i trubači otvaraju „Dane evropske baštine”

u Kultura od
Tara – T2

Ustanova kulture “Palilula” domaćin jedinstvene manifestacije “Dani evropske baštine”.

Manifestacija “Dani evropske baštine”, koja se svake godine u septembru održava na 150 lokacija u Srbiji, ove godine počinje sa opštine Palilula i to na dan Ustanove kulture “Palilula” u sredu 21. septembra.

Na velikoj sceni nastupiće Nacionalni ansambl “Kolo”, trubački orkestar “Danijela” i inkluzivni orkestar “Nebograd”, Bojana i Nikola Peković.

 – Ove godine odlučili smo da manifestaciju “Dani evropske baštine” koja se tradicionalno u Srbiji održava od 2002. godine otvorimo na rođendan naše ustanove i da ujedno predstavimo novi koncept Ustanove kulture “Palilula” – rekao je predsednik Opštine Palilula Aleksandar Jovičić.
Nakon završetka manifestacije u Ustanovi kulture “Palilula” počinje da radi škola glume za najmlađe Palilulce, besplatne pozorišne predstave za osnovce, mnogobrojni festivalski programi u domenu filma, plesa i muzike, a kako je rekao, uskoro će biti završena i sala za akustične koncerte.

– Ustanova kulture “Palilula” nam je veoma važna i želimo da ona konačno dobije mesto i značaj koji zaslužuje i da samim tim našim sugrađanima obezbedimo mesto gde će uživati u kulturnim sadržajima – poručio je Jovičić.

Zanimljivo:  Učenici dočarali vavilonske građevine na izložbi u holu škole "Stevan Sremac"

Predsednik Opštine Palilula Aleksandar Jovičić najavio je da će uskoro Ustanova kulture “Palilula” promeniti ime.

– Planiramo da našu Ustanovu kulture nazovemo po našem legendarnom rok muzičaru koji je odrastao na Paliluli i upravo u ovoj ustanovi odsvirao prve note – rekao je Jovičić.

Izvor: Novosti


Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Kultura

Idi na Vrh