Prihvatilište u Ovči svedok zlostavljanja pasa
Prihvatilište u Ovči svedok zlostavljanja pasa

Prihvatilište u Ovči svedok zlostavljanja pasa

u Vesti

Prihvatilište u Ovči predstavlja dom za pse koji su zlostavljani, mučeni i ostavljeni na ulici da se sami bore za život. Najveću patnju i bol životinjama nanosi čovek, što nam daje za pravo da se zapitamo u kakvom društvu živimo?!

U društvu ovakvog mentaliteta poput našeg gde se ne poštuju ni sami ljudi, a kamoli životinje, nažalost svedoci smo čestog zlostavljanja nedužnih životinja od strane ljudi. Kazne za zlostavljanje i ubistvo životinja po Krivičnom zakoniku Republike Srbije i Zakonu o dobrobiti životinja, iznose od 50.000 do 500.000 dinara za fizička lica ili kazna zatvora do jedne godine.

Prihvatilište u Ovči svedok zlostavljanja pasaDa Zakon postoji a nema ko da ga poštuje niti sprovodi svedoče radnici u Prihvatilištu Ovča u kojem su stacionirani bolesni psi koji su pronađeni na ulicama Beograda. Pronađeni sa teško nanetim povredama i ostavljeni da se bore za život.

Kada upoznate pse u Prihvatilištu Ovča tek onda ćete se zapitati u kakvom društvu zaista živimo?! Psihijatri bi pojavu zlostavljanja pasa objasnili kao pojavu psihopata koji pokazuju visoki nivo agresivnosti prema životinjama ali predstavljaju pretnju i za ljude.

Psi u prihvatilištima su željni ljubavi i pažnje a ima i onih koji hodaju na “rukama”. Nije u pitanju cirkuski pas već pas koji je inteligencijom i snalažljivošću prevazišao životne prepreke, pas Mimi.

Prihvatilište u Ovči svedok zlostavljanja pasaMimi je pronašla Hitna pomoć Veterine Beograd gde su konstatovane ozbiljne povrede karlice i stacionirana je na lečenje u Prihvatilištu Ovča. Danas, Mimi je među svojim prijateljima u Ovči srećna i vesela iako ne može da koristi zadnje noge usled smrskane karlice, ali to je ne sprečava da hoda. Mimi je osmislila svoj način hodanja, podigne zadnji deo tela u vazduh i kreće se samo na prednjim šapama.

Mimi nas na neki način može naučiti kako da vrednujemo život jer ona hoda i ima moto “Nije važno koliko puta u životu padneš, već kako i koliko puta ustaneš”. Takođe podseća nas da i životinje osećaju strah, bol, patnju…Potrebno je da im pružimo ljubav i toplinu. Zato sprečimo zversko zlostavljanje životinja jer one to nisu zaslužile.

Tags:

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Vesti

Idi na VRH