in

Prihvatilište u Ovči svedok zlostavljanja pasa

Prihvatilište u Ovči svedok zlostavljanja pasa
Prihvatilište u Ovči svedok zlostavljanja pasa

Prihvatilište u Ovči predstavlja dom za pse koji su zlostavljani, mučeni i ostavljeni na ulici da se sami bore za život. Najveću patnju i bol životinjama nanosi čovek, što nam daje za pravo da se zapitamo u kakvom društvu živimo?!

U društvu ovakvog mentaliteta poput našeg gde se ne poštuju ni sami ljudi, a kamoli životinje, nažalost svedoci smo čestog zlostavljanja nedužnih životinja od strane ljudi. Kazne za zlostavljanje i ubistvo životinja po Krivičnom zakoniku Republike Srbije i Zakonu o dobrobiti životinja, iznose od 50.000 do 500.000 dinara za fizička lica ili kazna zatvora do jedne godine.

Prihvatilište u Ovči svedok zlostavljanja pasaDa Zakon postoji a nema ko da ga poštuje niti sprovodi svedoče radnici u Prihvatilištu Ovča u kojem su stacionirani bolesni psi koji su pronađeni na ulicama Beograda. Pronađeni sa teško nanetim povredama i ostavljeni da se bore za život.

Kada upoznate pse u Prihvatilištu Ovča tek onda ćete se zapitati u kakvom društvu zaista živimo?! Psihijatri bi pojavu zlostavljanja pasa objasnili kao pojavu psihopata koji pokazuju visoki nivo agresivnosti prema životinjama ali predstavljaju pretnju i za ljude.

Psi u prihvatilištima su željni ljubavi i pažnje a ima i onih koji hodaju na “rukama”. Nije u pitanju cirkuski pas već pas koji je inteligencijom i snalažljivošću prevazišao životne prepreke, pas Mimi.

Prihvatilište u Ovči svedok zlostavljanja pasaMimi je pronašla Hitna pomoć Veterine Beograd gde su konstatovane ozbiljne povrede karlice i stacionirana je na lečenje u Prihvatilištu Ovča. Danas, Mimi je među svojim prijateljima u Ovči srećna i vesela iako ne može da koristi zadnje noge usled smrskane karlice, ali to je ne sprečava da hoda. Mimi je osmislila svoj način hodanja, podigne zadnji deo tela u vazduh i kreće se samo na prednjim šapama.

Mimi nas na neki način može naučiti kako da vrednujemo život jer ona hoda i ima moto “Nije važno koliko puta u životu padneš, već kako i koliko puta ustaneš”. Takođe podseća nas da i životinje osećaju strah, bol, patnju…Potrebno je da im pružimo ljubav i toplinu. Zato sprečimo zversko zlostavljanje životinja jer one to nisu zaslužile.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Dom zdravlja na Paliluli poseduje najviši stepen kvaliteta

    Dom zdravlja na Paliluli poseduje najviši stepen kvaliteta

    Ovča slavi Nacionalni dan Rumuna

    Ovča slavi Nacionalni dan Rumuna