Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Ovča slavi Nacionalni dan Rumuna

Ovča slavi Nacionalni dan Rumuna

u Dešavanja od
Tara – T2

Proslava Nacionalnog dana Rumuna biće organizovana u Ovči, u Domu kulture, 15 januara sa početkom u 18 časova. Praznik će biti obeležen, kao i dan kada se rodio nacionalni pesnik Mihai Emineskua.

Naselje na levoj obali Dunava – Ovča, danas slavi Nacionalni dan Rumuna koji će biti obeležen igrom, pesmom kao i sećanjem na rođenje najvećeg nacionalnog pesnika Mihai Emineskua.

Mihai Eminesku (rođen kao Mihail Eminovici / 1850.-1889.) je rumunski „Šekspir“, romantični pesnik, romanopisac i novinar, koji se često navodi kao najslavniji i najuticajnijih od svih rumunskih pesnika.

Organizatori proslave, Udruženje za rumunski jezik, Udruženje žena “Etno-art” i Udruženje Rumuna iz Ovče pobrinuli da dan bude obeležen nacionalnim, tradicionalnim igrama, kao i pesmama.

Zanimljivo:  Proteklog vikenda u porti hrama u Borči održana prva Pasuljijada

Svečanost će ulepšatii KUD “Steaua” kao i već hor poznat po anđeoskim glasovima, dečiji hor “Raspevane zvezdice”. Svećanosti će prisustvovati i Stojan Nikolić, predsednik Gradske opštine Palilula, kao i predstavnici Ambasade Rumunije u Beogradu.

Čestitamo našim sugrađanima Nacionalni praznik i pozivamo sve građane Ovče da posete Dom kulture u 18 časova jer su organizatori pripremili veče u kojem će biti zadovoljena sva čula igrom i pesmom.


Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Dešavanja

Idi na Vrh