in

Počinje sređivanje Ovčanskog puta

Počinje sređivanje Ovčanskog puta - 2015

Gradski menadžer Goran Vesić pre dva dana obišao je Ovčanski put i najavio njegovo sređivanje.

Najavljeno sređivanje Ovčanskog puta obuhvata asfaltiranje u dužini od pola kilometra i čišćenje okolnih zapuštenih odvodnih kanala.

Vrednost ovog projekta je 18 miliona dinara a radovi bi trebalo da budu gotovi za dve nedelje.

„Nasledili smo mnogo problema koje pokušavamo da rešimo a akcenat nije samo na ljudima koji žive u centru grada. Svi građani Beograda su ravnopravni i ne postoje građani prvog i drugog reda. Ovde živi veliki broj ljudi koji su nepravedno bili zapostavljeni, rekao je Vesić.

Jedan od najvećih problema na levoj obali je izum 21. veka – kanalizacija i ona će se prema obećanju Vesića rešavati u okviru partnerstva javno-privatne prirode, koje obuhvata i izgradnju čak pet fabrika za prečišćavanje otpadnih voda.

Rečeno je i da će Beograd ubuduće praviti planove i sistemski ih sprovoditi u dela jer se tako mora raditi na delovima grada u koje godinama nije ulagano.

Građani koji su prisustvovali šetnji i slikanju predstavnika grada zahvalili su se na razumevanju i brzoj reakciji u rešavanju njihovih problema.

Da li je i ovo ona narodna „E, što nisu izbori svake godine“?

Pišemo o vestima, događajima, problemima iz naselja leve obale skoro tri godine i do sada još nismo zabeleželi ovoliku posvećenost i angažovanje nadležnih oko naših naselja.

Pošto nas u skorije vreme očekuju lokalni izbori, moramo reći da nam je sve ovo sumnjivo.

Međutim, ako nas uvere da to nije zbog pomenutih izbora i nastave da budu posvećenih kao sada, rado ćemo skinuti kapu, reći da smo pogrešili i to javno priznati svima.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. to o cemu pisete je visegodisnji problem,dok je komentar u tekstu o brzom resavanju problema suvisan.
    molim vas da pisete malo i o socialno neprofitnim stanovima koji se grade na ovcanskom putu kod ukrstanja sa obilaznicom. da vidimo da li su ove akcije sredjivanja maska-paravan za probleme koje ce napraviti izgradnjom tih stanova. da se izgradi i stotinak stanova gde ce sa fekalijama i odpadnim vodama.koliko smo upuceni (gradjani naselja Vihor) plan im je da sve odpadne vode puste u kanal koji je u blizini pomenutih zgrada a koji se prostire kroz celo naselje.samim tim doci ce do ekoloske katastrofe.
    tih 18 miliona dinara su mogli da daju za pocetak izgradnje kanalizacije a stanovnici koji zive duz ovcanskog puta bi sigurno pomogli u izgradnji iste.

Pretok bez vode zbog pucanja ulične cevi u Modričkoj ulici-2015

Pretok bez vode zbog pucanja ulične cevi u Modričkoj

NEOČEKIVANO: Padinska Skela i FK PKB u očima jednog Rusa