in

PKB zlata vredan, borba za njega tek predstoji

Đilas u PKB Padinska Skela
Đilas u PKB Padinska Skela

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da se grad protivi prodaji Poljoprivrednog kombinata Beograd i da bi to pitanje moglo da preraste u sukob sa republičkom vlašću.

„Otvara se tema Poljoprivrednog kombinata Beograd koja može da izraste u problem između gradske i republičke vlasti“, rekao je Đilas novinarima u Skupštini Beograda.

Đilas, koji je i zamenik predsednika Demokratske stranke, rekao je da gradska vlast procenjuje da PKB Beograd vredi skoro milijardu evra i da je stoga zatražila procenu revizorske kuće KPMG.

U nastavku Đilas kaže:
„Predstavili smo to državi koja mora da donese stratešku odluku da li da se preduzeće proda ili ne. Beograd mora da poštuje odluke države, a bilo bi dobro da do tih odluka dođemo konsenzusom. Ovo je tema koja može da preraste u sukob između Beorada i Srbije“.

Gradonačelnik Beograda je rekao da gradske vlasti žele da od PKB Beograd „naprave neki novi Frikom ili Imlek“, ali da ostaje da se vidi da li će to učiniti sami ili sa nekim strateškim partnerom.

Djilas u PKB Padinska Skela „Garantujemo da ćemo u sledeće tri do četiri godine zaposliti 30.000 u poljoprivredi na teritoriji Beograda i da će na autoputu u nastavku mosta Borča-Zemun biti najveći industrijsko prehrambeni potencijal Beograda“, obećao je Đilas.

Đilas je rekao i da je PKB Beograd, koji danas zapošljava 2.000 ljudi sa platom od 46.000, prepolovio svoje dugove koji su u trenutku kada je grad preuzeo to preduzeće pre 15 meseci iznosili 80 miliona evra.

Zemlja zlata vredna…I nama je PKB zlata vredan, jer većinu zaposlenih čine upravo žitelji naselja na levoj obali Beograda.

Vaš Lobi

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Izbeglički kamp u Krnjači

    Bes u izbegličkom kampu u Krnjači – Prognani i poniženi

    Kineski most

    Kineski most napreduje po planu