in

Kineski most napreduje po planu

Kineski most
Kineski most

Domaći izvođači će izgraditi sve građevinske inženjerske objekte na trasi, dok će kineski izvođač, osim glavnog mosta, izgraditi i 550 metara konstrukcije preko železničke pruge i 120 metara preko kanala Sebeš.

Radovi na izgradnji mosta Zemun-Borča teku predviđenom dinamikom i radnici su postavili pokretnu skelu sa koje je izbetonirano prvih 50 metara konstrukcije kolovozne ploče. Uporedo se radi i na stubu broj 4 na kom se izrađuje naglavna greda, dok su za stub broj 5 izbetonirana dva od tri segmenta u visinu.

Pokretna skela sa koje je izbetoniran prvi deo kolovozne ploče u decembru će nastaviti da se pomera ka reci dok beton ne dostigne projektovanu čvrstoću. Na gradilištu svakodnevno radi 450 ljudi, od čega polovinu čine kineski radnici.

Pristupne saobraćajnice – Kineski most

Kineski most „Završeno je betoniranje prvih 50 metara konstrukcije kolovozne ploče. Takođe, završeni su i svi stubovi severne nadvozne konstrukcije na borčanskoj strani, a za dva stuba glavne konstrukcije iznad plovnog puta, stubove broj 4 i 5, završeno je pobijanje svih 26 šipova na dubinama od 40 metara ispod dna reke.

Trenutno radnici završavaju izradu naglavne grede za stub broj 4, dok su za stub broj 5 izbetonirana dva od tri segmenta“ objašnjava Nenad Bajić iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Kako kaže naš sagovornik, u okviru radova na pristupnim putevima, od mosta do Zrenjaninskog puta, domaći izvođači izvode radove na izradi trupa saobraćajnice.

„Do sada je izvršeno obeležavanje, izravnavanje i nasipanje trase saobraćajnice u dužini od oko pet kilometara, kao i izrada betonskih propusta preko postojećih kanala. Trenutno su u izgradnji prelazi preko Velikog i kanala Vizelj, kao i izgradnja jednog nadvožnjaka. Pored naselja Krnjača, na drugom kraju pristupnih puteva započeta je izrada šipova za 550 metara dugačku mostovsku konstrukciju preko železničke pruge Beograd-Pančevo“ dodaje Bajić.

Vaš Lobi

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Đilas u PKB Padinska Skela

    PKB zlata vredan, borba za njega tek predstoji

    Petlja kod Pančevačkog mosta

    Do nove godine gotova petlja kod Pančevačkog mosta