Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Kineski most

Kineski most napreduje po planu

u Vesti od
Bitolj – Restoran i kafana

Domaći izvođači će izgraditi sve građevinske inženjerske objekte na trasi, dok će kineski izvođač, osim glavnog mosta, izgraditi i 550 metara konstrukcije preko železničke pruge i 120 metara preko kanala Sebeš.

Radovi na izgradnji mosta Zemun-Borča teku predviđenom dinamikom i radnici su postavili pokretnu skelu sa koje je izbetonirano prvih 50 metara konstrukcije kolovozne ploče. Uporedo se radi i na stubu broj 4 na kom se izrađuje naglavna greda, dok su za stub broj 5 izbetonirana dva od tri segmenta u visinu.

Pokretna skela sa koje je izbetoniran prvi deo kolovozne ploče u decembru će nastaviti da se pomera ka reci dok beton ne dostigne projektovanu čvrstoću. Na gradilištu svakodnevno radi 450 ljudi, od čega polovinu čine kineski radnici.

  „Lidl" u Borči sigurno ali kad tačno još nije poznato

Pristupne saobraćajnice – Kineski most

Kineski most “Završeno je betoniranje prvih 50 metara konstrukcije kolovozne ploče. Takođe, završeni su i svi stubovi severne nadvozne konstrukcije na borčanskoj strani, a za dva stuba glavne konstrukcije iznad plovnog puta, stubove broj 4 i 5, završeno je pobijanje svih 26 šipova na dubinama od 40 metara ispod dna reke.

Trenutno radnici završavaju izradu naglavne grede za stub broj 4, dok su za stub broj 5 izbetonirana dva od tri segmenta” objašnjava Nenad Bajić iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Kako kaže naš sagovornik, u okviru radova na pristupnim putevima, od mosta do Zrenjaninskog puta, domaći izvođači izvode radove na izradi trupa saobraćajnice.

  Učenici OŠ „Stevan Sremac“ nagrađeni na konkursu „Stabilo“

“Do sada je izvršeno obeležavanje, izravnavanje i nasipanje trase saobraćajnice u dužini od oko pet kilometara, kao i izrada betonskih propusta preko postojećih kanala. Trenutno su u izgradnji prelazi preko Velikog i kanala Vizelj, kao i izgradnja jednog nadvožnjaka. Pored naselja Krnjača, na drugom kraju pristupnih puteva započeta je izrada šipova za 550 metara dugačku mostovsku konstrukciju preko železničke pruge Beograd-Pančevo” dodaje Bajić.

Vaš Lobi

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh