in

Do nove godine gotova petlja kod Pančevačkog mosta

Petlja kod Pančevačkog mosta
Petlja kod Pančevačkog mosta

Sudeći po neviđenim gužvama koje se prave zbog gradnje ove saobraćajnice, vozači broje dane do konačnog završetka. Svi se nadamo da će nova petlja kod Pančevačkog mosta biće otvorena do kraja godine.

Završena je gradnja kružne rampe, dok je Bulevar despota Stefana proširen i tako premošćen. Radnicima ostaje da na vijadukt koji vodi ka mostu postave novu kolovoznu konstrukciju i urade saobraćajno ostrvo na mestu sadašnjeg skretanja za Pančevo.

Mnogo toga je već urađeno, završava se kolovozna konstrukcija, a prilazi se šire, pa bi nova saobraćajnica ako sve bude po planu trebalo da proradi za manje od tri nedelje. Tako bi do kraja decembra prvi automobili mogli da protutnje novom petljom.

Osim izgradnje petlje, saobraćaj u ovom delu grada olakšaće i širenje saobraćajnih traka u Bulevaru despota Stefana.

Iako su zbog problema sa nelegalnim korisnicima zemljišta radovi na petlji kasnili gotovo osam meseci, gradski menadžer Aleksandar Bijelić kaže da izvođači ulažu maksimum da posao završe do Nove godine.

Petlja kod Pančevačkog mosta Petlja kod Pančevačkog mosta Petlja kod Pančevačkog mosta

Vaš Lobi

Podzemne instalacije
SVE vreme radova obzbeđeno je prisustvo predstavnika gradskih komunalnih kuća na samom gradilištu. Veliki problem radnicima zadavale su neevidentirane podzemne instalacije. Tokom obnavljanja petlje, urađena je i nova vodovodna i kanalizaciona mreža, a postojeća je rekonstruisana. Zamenjena su dva cevovoda, a postojeći cevovod je izmešten u trotoar na dograđenom delu Bulevara despota Stefana. Kišna kanalizacija, koja će prihvatati vode svih slivnika iz okolnih ulica, izgrađena je u dužini od 600 metara.

Foto: Nikola Đokić

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Kineski most

    Kineski most napreduje po planu

    Gubitak Prijatelja - Drugarice

    Da pređemo sa „ti“ na „vi“!?