in

Peticija za oslobađanje psa Žuće iz karantina u Ovči

Peticija za oslobađanje psa Žuće iz karantina u Ovči 2014

Peticiju za oslobađanje psa Žuće iz karantina u Ovči, uhvaćenog za vikend u Studentskom parku, potpisalo je dosad više od 7.000 ljudi. Nekoliko prolaznika suprotstavilo se šinterima u parku tvrdeći da su oni psa mučki hvatali i davili, ali u „Veterini Beograd“ ističu da građani nisu dozvolili njihovoj ekipi da radi svoj posao.

„Šinteri su vukli Žuću i davili ga. Povikala sam ‘Šta to radite!? Vidite li da ste ga raskrvarili!?’. Nije bilo drugog načina, osim da ga uzmem u naručje i pokažem da pas nije opasan. Metalna sajla ga je sve više stezala i kad sam prišla bio je već oboren na zemlju, u grču, njuška mu je bila povređena i krvario je iz usta,“
 priča Isidora Ristić, devojka koja je prva pritrčala u pomoć psu. Ona kaže da je prišao i jedan stariji sugrađanin koji je takođe počeo da viče na radnike „Veterine“ i ističe da Žuća nije agresivan, već umiljat pas.

„Njega napadaju vlasnički psi, a šinteri su došli po prijavi čoveka koji je lažno optužio kucu da ga je ujela,“ priča Isidora.

Isidora je juče sa još nekoliko građana obišla Žuću u karantinu u Ovči. U međuvremenu je pokrenuta i peticija građana da se Žuća oslobodi, a udruženje „Feniks” zatražilo je i pokretanje disciplinske odgovornosti radnika.


Međutim, u „Veterini Beograd“ kažu da je priča drugačija i da su njihovi radnici izašli na teren reagujući po prijavi Beograđanina koji je naveo da ga je u petak u Studentskom parku povredio napušteni pas.

„Povređeni je došao sa suprugom i ekipi pokazao psa koji ga je prethodnog dana napao. Ekipa je pristupila hvatanju psa, ali se u tom trenutku pojavila ženska osoba koja nije dozvolila da ga članovi naše ekipe odvedu,“ ističu u „Veterini Beograd“. Zatim je, kako tvrde, nastalo komešanje. Zbog napete situacije, pas je bio uznemiren i pokušao je da pregrize hvataljku sa omčom i tada je, nažalost, povređen.

Žuća će biti poslat u prihvatilište gde će biti sterilisan i čipovan. Nadam se da ćemo do kraja nedelje moći da ga uzmemo,“ priča Isidora Ristić. Javilo se i dosta ljudi da pomogne. „Preko Fejsbuka mi se javila Vesna Prokopijević iz Draževca. Ona je već udomila pse iz Obrenovca, a želi da udomi i Žuću.

Žuća ima pravo da se vrati u Studentski park, kao gradski pas,” kaže Isidora.

Izvor: 24 sata

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

PKB muči mediteranski moljac koji napada povrće - 2014

PKB muči mediteranski moljac koji napada povrće

Najveći most na svetu i naš novi most imaju nešto zajedničko – graditelje