in

Padinska Skela dobila azilante

Padinska skela dobila azilante
Padinska skela dobila azilante

Azilanti iz Afrike i Azije smešteni u Banji Vrujci su zbog najavljenog protesta meštana, prebačeni u Padinsku Skelu. Oni su prebačeni na levu obalu Dunava jer su meštani Banje izrazili zabrinutost za bezbednost svoje dece.

Padinska Skela dobila je 16 azilanata iz Afrike i Azije koji su boravili u Banji Vrujci. Meštani Banje već duže vreme organizuju proteste jer ne žele da Vrujci postane centar za azilante.

Nemamo ništa protiv azilanata, ali u isto vreme ne želimo da Banja kao turističko mesto u kojem svi žive od turizma postane novi prihvatni centar za njihov smeštaj. Zato ćemo organizovati proteste u znak upozorenje nadležnima da azilante ne dovode u Vrujce”– izjavio je Željko Milovanović, predsednik Mesne zajednice.

Da je Padinska Skela postala novo utočište azilanata, potvrdio je i Saša Marković, načelnik Policijske uprave:

U privremeni smeštaj u Padinskoj Skeli otišlo je njih 16, dok je troje bez ikakvih papira smešteno u centar u Bogovađi”- izjavio je načelnik.

Podsećamo, meštani Banje su zbog dolaska 30 azilanata najavili protest 22. januara, uz blokadu puta Mionica- Ljig. Mesta za azilante ima u novootvorenim centrima u Sjenici i Tutinu, ali naše naselje na levoj obali Dunava, Padinska skela je ipak bila primamljivija opcija.

Da li će meštani Padinske Skela, po ugledu na meštane Vrujca, organizovati proteste, videćemo. Jedno je sigurno, briga roditelja za svoje dete je izražena svuda, naravno i u našoj Padinskoj Skeli.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

6 Comments

Borčanci učenici pokazali humanost na delu - 23.01.2014

Borčanci učenici pokazali humanost na delu

Humanitarni koncert u Ovči: Srcem za Vuka

Humanitarni koncert u Ovči: Srcem za Vuka