in

Ovo su rokovi koje čeka leva obala: kanalizacija, dom zdravlja, vrtići, novi most

Čelnici grada ponovo najavljuju da sugrađane sa leve obale u narednom periodu očekuju otvaranje novog doma zdravlja, nastavak izgradnje kanalizacije, kao i izgradnja vrtića.

Sve smo to već nebrojeno puta čuli, ali rokovi za neka od ovih obećanja veoma su blizu, pa će se brzo pokazati koliko su tačna.

Kako je rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, novi dom zdravlja koji se gradi u Borči, biće završen u novembru ove godine.

Novi dom zdravlja u Borči – plan

Najavljeno je i da će u neposrednoj blizini novog doma zdravlja biti započeta i izgradnja novog vrtića. U pitanju je jedan od 10 planiranih novih vrtića u Beogradu.

Postoji i ideja da se zgrada u kojoj je sada dom zdravlja u Borči, pretvori u opštinski uslužni centar – izjavio je Vesić

U ovom objektu nalazile bi se sve opštinske, ali i neke republičke službe. To bi olakšalo sugrađanima sa leve obale, koji sada za svu birokratiju moraju „preko mosta“.

sadašnji dom zdravlja u Borči

U oktobru će konačno biti raspisan prvi od tri tendera za izgradnju kanalizacione mreže na levoj obali, što je i najbolnija tačka svih nas koji ovde živimo.

Prvi tender se raspisuje za izgradnju kanalizacione crpne stanice, a druga dva tendera u decembru za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže i prečistača za otpadne vode.

Sve otpadne vode iz kanalizacije sa leve obale Dunava će prolaziti kroz sistem prečistača i prečišćene se izlivati u Dunav. Time će zagađenje voda na levoj obali biti drastično smanjeno.

Kako saznajemo, do kraja sledeće godine biće raspisan i tender za izgradnju novog mosta na Dunavu, kod Ade Huje. Radovi će početi početkom 2022. godine.

Idejno rešenje za most kod Ade Huje

Tek kada taj most bude završen, moći će da se započne ozbiljna rekonstrukcija Pančevačkog mosta, za koji smo svi svesni da je u izuzetno lošem stanju.

Rekonstrukcija Pančevca bez prekida saobraćaja nije moguća, a obustava saobraćaja preko Pančevačkog mosta sada je nemoguća.

Postali smo nestrpljivi jer neka od ovih obećanja slušamo decenijama!

Valjda je konačno došlo vreme da neke stvari više ne mogu da se odlažu i da više nema izgovora!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Postovani,mene zanima da li postoji mogucnost prosirenja pupinovog mosta..?
    Svako jutro se pravi ogroman zastoj i masovno ljudi kasne na posao,prvo sto je linija sama po sebi dugacka i jos kad se pokvari negde bus pa sledeci dodje za 15 minuta pa nas uhvati guzva na pupinu… Treba projektant da skoci sa istog

Izmene saobraćaja između Pupinovog mosta i petlje Zmaj zbog radova

Besplatno odnošenje kabastog smeća