in

Palilula među 5 opština koje su dobile najviše zahteva za upis dece u vrtiće

Konkurs za upis dece u beogradske vrtiće je završen, a trajao je počev od 30. marta. Putem online prijava stiglo je više od 20 hiljada zahteva na nivou celog Beograda.

Ovo je blagi rast broja prijava, za oko sedam odsto u odnosu na prošlu godinu. Broj je očekivan, a isključivo elektronski konkurs, koji je prvi put sproveden u Beogradu, protekao je bez problema – rekao je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak

Opština Palilula nalazi se među pet beogradskih opština koje su dobile najviše zahteva za upis dece. Na našoj opštini prijavljeno je 2.293 mališana.

Upisne komisije, treba da analiziraju zahteve, posle čega ćemo znati i realan broj zahteva, budući da uvek ima onih roditelja koji konkurišu u više ustanova.

Preliminarne liste upisane dece će biti objavljene 8. juna, nakon čega roditelji koji nisu zadovoljni odlukom upisne komisije, do 18. juna imaju rok da podnesu žalbu.

Kada se ceo proces završi, konačne liste će biti gotove krajem juna ili početkom jula.

Na nivou Beograda, roditelji su mogli da konkurišu za 12.702 mesta, i to 5.777 mesta u jaslenim grupama, 2.207 mesta u vrtićkim grupama i još nešto manje od 5.000 mesta za predškolce koji do sada nisu bili u sistemu.

Dodatno očekujemo otvaranje novih mesta do početka radne godine u vrtićima u kojima bi radovi trebalo do tada da se završe – rekao je Gak.

Svake godine Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu odobrava ustanovama i do 20 odsto povećanje kapaciteta, tamo gde se proceni da je to moguće. 

Prioritet pri upisu imaju deca iz društveno osetljivih grupa, deca zaposlenih roditelja i redovnih studenata, deca koja imaju status trećeg i svakog narednog deteta u primarnoj porodici.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Evo kada će ponovo biti uspostavljene noćne linije gradskog prevoza

Bivši radnici i penzioneri PKB-a ponovo blokirali Al Dahru, ali i deo Zrenjaninca