in , ,

Palilula druga po broju prijava za vrtiće

vrtić

 

 

 

Konkurs za upis dece u vrtiće, na svih 17 beogradskih opština počeo je 30. marta, a zbog svih vanrednih okolnosti u kojima se nalazimo zbog epidemije korona virusa, trajaće sve do 15. maja.

Ovaj konkurs za vrtiće jedinstven je i po tome što se prijave vrše isključivo elektronskim putem i kada je pre par dana vršen poslednji presek bilo je pristiglo 10.270 zahteva.

Po broju podnetih prijava za vrtić prednjači opština Novi Beograd (1.388) što i nije neobično s obzirom na to i da je najmnogoljudnija opština.

Odmah zatim slede predškolske ustanove u opštini Palilula (1.199), Voždovac sa 1.170 prijava, opština Zemun do sada ima 1.139 prijava, dok Čukarica ima šest manje, odnosno 1.133.

Najmanje prijava za sada imaju predškolske ustanove na teritoriji opština Sopot (46) i Barajevo (68).

Kako su ranije istakli iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, raspoloživo je 7.984 mesta, odnosno 5.777 u jaslenim i 2.207 u vrtićkim grupama, uz nešto manje od 5.000 mesta za predškolce koji do sada nisu bili u sistemu. Ovo je nešto više nego prošle godine kada je u jaslama i vrtićkim grupama bilo 7.503 mesta.

Ne treba da vas obeshrabri ova brojka jer nadležni sekretarijat može da poveća broj dece u vrtićima, ukoliko ima mogućnosti, a uvek je otvorena opcija privatnog vrtića koji će vas koštati skoro isto kao državni, s obzirom da Grad Beograd subvencioniše boravak mališana u više stotina takvih vrtića.

Preliminarne liste primljene dece biće objavljene 8. juna posle čega roditelji imaju rok do 18. juna za predaju žalbi ukoliko nisu zadovoljni odlukom upisne komisije koje će žalbe roditelja razmatrati do 26. juna.

Nakon toga objavljuju se konačne liste primljene dece.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    vrtić lastavica

    Maloletnici uništili video nadzor u vrtiću u Padinskoj skeli

    Danas je Veliki petak, najtužniji dan u godini za hrišćane