in ,

Maloletnici uništili video nadzor u vrtiću u Padinskoj skeli

vrtić lastavica

Trojica maloletnika privedena su sinoć nakon što su, u vreme zabrane kretanja, ušla u dvorište vrtića „Lastavica” u Padinskoj skeli i polomila kamere na objektu, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je istakao da su maloletni prestupnici uhvaćeni nakon brze intervencije policije.

 Ovo je prva provala u vrtiće otkad je krenulo uvođenje alarmnih sistema. Nisam srećan što ovakvi slučajevi nisu novost, ali sam zadovoljan rezultatom monitoring centra koji je nedavno počeo sa radom, jer su neovlašćen ulazak i uništavanje imovine vrtića odmah registrovani, alarmirana je policija i provalnici su uhvaćeni na delu – rekao je Gak.

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu je istakao da provalnici nisu stigli da uđu u objekat vrtića jer su uhvaćeni u dvorištu, ali i da je pričinjena materijalna šteta, budući da je uništeno 10 spoljnih kamera na vrtiću.

– Policija sada dalje radi svoj posao, a za nas je bitno da je sprečena veća šteta na vrtiću i da smo, nadam se konačno, našli način da smanjimo broj obijanja vrtića efikasnim sistemom sa kojim policija može odmah da reaguje, što se i desilo – dodao je Gak.

On je upozorio na to da gotovo po pravilu u vrtiće provaljuju maloletnici, zbog čega je policiji do sada bio otežan rad na njihovom pronalaženju. Osim toga, kako je rekao, to je svakako za nas kao društvo poražavajuća činjenica, jer se najnoviji incident desio u vreme policijskog časa kada svi moraju da budu kod kuće, a podrazumeva se da roditelji znaju gde su njihova deca.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Od poslednjeg izveštaja još četiri osobe preminula zbog virusa COVID 19

    vrtić

    Palilula druga po broju prijava za vrtiće