in

U toku su pripreme za početak radova na izgradlji kanalizacije u Krnjači

Prema fotografijama koje smo dobili od naših sugrađana iz Krnjače, u toku su pripreme za početak izvođenja radova na izgradnji fekalne kanalizacije u naselju Braća Marić u Krnjači.

Kako sugrađani kažu, u proteklih nekoliko dana postavljena je informativna tabla i napravljen montažni objekat za radnike, a postepeno se vrše pripreme za početak radova.

Iako je baš u ovih poslednjih par dana bilo reči o tome da će zbog rebalansa budžeta leva obala ostati bez kanalizacije, izgleda da to neće biti slučaj.

Nadležni tvrde da će kanalizacija na levoj obali zaista biti izgrađena kako je planirano. 

Ove godine u septembru biće raspisan tender za nadzor, u oktobru tender za izgradnju kanalizacione crpne stanice Krnjača 2, a u decembru tender za izgradnju kanalizacione infrastrukture – izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić

Kako se izgradnja finansira iz kredita koji je Srbiji namenski dala Evropska Investiciona Banka, logično je da će postojati kontrola trošenja ovih sredstava.

Na tabli koja je postavljena istaknuto je da je početak izvođenja radova 13. april 2020. godine i da je rok za završetak radova 120 dana.

Time dolazimo do zaključka da ova etapa radova u naselju Braće Marić treba da bude završena sredinom avgusta meseca ove godine.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Sve je to lepo, ali ne mogu da verujem da su izostavili naselje oko PKB škole koje čini celinu sa naseljem Braće Marić. Tu se nalazi stambena zgrada od 4 sprata sa nekoliko ulaza a njena kanalizacija se prazni u septičku jamu. Ne bi još mnogo koštalo da se zgrada sa okolnim stambenim kućama i privatnom bolnicom priključi na novu kanalizaciju i time obuhvate sva grupisana naselja iz ovog dela Krnjače.

ambrozija

Grad kreće u borbu sa ambrozijom

minimalac

Ko nema pravo na minimalac ?