in , ,

Dom zdravlja u Borči gotov do novembra 2020.

dom zdravlja borča

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, zajedno sa sekretarom za investicije Lukom Petrovićem i predsednikom opštine Palilula Aleksandrom Jovičićem, obišao je danas radove na izgradnji zdravstvene stanice u Borči.

Ponosni smo na to što građevina u Beogradu nije stala i to će biti suštinski važno kada prođe epidemija. To će posebno značiti za obavljanje proizvodnje, a i kako bi nakon vanrednog stanja lakše obavljali sve aktivnosti koje su sada u zastoju – naveo je zamenik gradonačelnika.

Nakon višedecenijskog čekanja, građani Borče kraj radova na novom objektu doma zdravlja mogu da očekuju u novembru ove godine, rekao je Vesić.

– Na terenu je dovoljan broj radnika i ono što nas uveravaju jeste da će kraj radova biti u novembru, kako je i planirano – istakao je Vesić.

Nova zdravstvena stanica imaće sedam hiljada kvadratnih metara i biće veća od matične.

Sadržaće službu za zdravstvenu zaštitu dece i odraslih građana, kućnog lečenja i palijativne nege, zdravstvenu zaštitu žena, polivalentnu patronažu, rendgen i ultrazvučnu dijagnostiku, laboratoriju, stomatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, internu medicinu, oftalmologiju, otorinolaringologiju, psihijatriju, apoteku, hitnu pomoć, sterilizaciju i službe neophodne za funkcionisanje ustanove.

Prema njegovim rečima, zadovoljni su što će radove koje izvodi „Concord West” iz Borče uraditi u roku i što će objekat, kako je kazao, biti jedna od najmodernijih zdravstvenih institucija u Beogradu.

Nakon toga nas čeka realizacija drugih projekata, vrtići, škole i kanalizacija, to jest sve ono što imamo u planu da uradimo na levoj obali Dunava kako bi se rešili decenijski problemi u ovom delu opštine. Borča će nakon svega toga promeniti svoj izgled – rekao je Vesić.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Najviše laži pred izbore i posle lova i ribolova….još da sačekamo da se kovid utiša, da se otvore granice, pa onda prava novinarska priča o zapošljavanju u domu zdravlja. Više decenija za građevinu, možda će borčani do kraja prve polovine XXI veka biti sretni da ih leče doktori sa kupljenim diplomama ili sa nekog privatnog fakulteta? Ne mora nužno medicinske struke, može i veterina npr? Ali direktor obavezno iz SNS

Raspored bogosluženja u Hramu Svete Petke koja možete ih pratiti online

Za mesec i po dana završava se emitovanje nastave na daljinu