Ovča zvanično dobila „Junakinju iz kraja“ - www.lobi-info.rs

Ovča zvanično dobila „Junakinju iz kraja“

2 minuta za čitanje
Ovča zvanično dobila Junakinju iz kraja - 08.10.2013
Ovča zvanično dobila Junakinju iz kraja - 08.10.2013

Naselje Ovča i njihova junakinja Zorana Ljubić uspeli su da osvoje prvo mesto na konkursu, koje će im obezbediti realizaciju predloženog projekta, opremanje biblioteke.
Biblioteci „Milutin Bojić“ se smeši lepša, tehnički opremljena budućnost.

Naselje na levoj obali Beograda pobedilo je na konkursu „Junak/junakinja iz kraja“ koji je realizovao Grad Beograd sa primarnim ciljem da srednjoškolci razvijaju kreativno razmišljanje kako bi se zadovoljile potrebe zajednice i rešio problem na kreativan način.

Naša pobednica, Zorana Ljubić osvojila je prvo mesto sa ubedljivih 4 470 glasova koji će obezbediti opremanje biblioteke “Milutin Bojić”. Biblioteka će biti tehnički opremljena kako bi meštani mogli da organizuju kulturno-edukativni program u dotičnom prostoru. Takođe, biće opremljena novim nameštajem, kompijuterskom opremom i ozvučenjem.

Draga Zorana Ljubić dobiće na poklon i Samsung P5100 Galaxy Tab 2 10.1 Titanium Silver 16GB koji je krativno zaslužila. Dok ona uživa u poklonu, Grad Beograd u saradnji sa opštinom i mnogim javnim ličnostima, počeće ralizaciju projekta Osvajanje Beograda.

Ovča zvanično dobila „Junakinju iz kraja“Biblioteka Milutin Bojić je osnovana davne 1966. godine i radila je do 2005 kada je nažalost morala da bude zatvorena zbog loših infrastrukturnih uslova. Međutim, na istom mestu je podignut nov, savremeniji objekat koji počinje sa radom na Dan Biblioteke “Milutin Bojić” 19. maja 2013. godine.

Trudila se, u skadu sa sredstvima, da obogaćuje svoj književni fond u koraku sa razvojem kulture i društva. Ipak, ekonomska kriza i nedostatak sredstava ostavila je  trag na književni fond knjiga kao i opremljenosti biblioteke.

Uvek je bila odličan promoter kulturno- obrazovanih i informativnih aktivnosti posvećena svim generacjama i svim obrzovnim i socijalnim grupama. Njenom razvoju naročito je doprinela i opština Palilula a sada i naša junakinja, Zorana.

Zahvaljujemo svim građanima koji su podržali našu sugrađanku i glasali za njen kreativna predlog koji je pokazao svoju nesebičnost i doprineo poboljšanju života naše zajednice. Zorani Ljubić čestitamo na ostvarenom uspehu i ponosno zasluženoj tituli “Junakinje iz kraja”. Nadamo se da ćemo uskoro zakoračiti u novo opremljenu biblioteku “Milutin Bojić”.

Leave a Reply

Na alkotestu palo 120 vozača, pljuštale kazne ali i zatvor u Padinskoj Skeli otvorio vrata!
Prethodna priča

Saobraćajna policija pooštrava kontrolu na 50 punktova

Menja se tarifni sistem u gradskom prevozu
Sledaća priča

Putnica udarila kontrolorku Bus Plusa na liniji 95

Poslednje od Vesti