Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Na alkotestu palo 120 vozača, pljuštale kazne ali i zatvor u Padinskoj Skeli otvorio vrata!

Saobraćajna policija pooštrava kontrolu na 50 punktova

u Vesti od
Tara – T2

Saobraćajna policija počela je akciju kontrole vozača koji upravljaju pod dejstvom alkohola kako bi se smanjio broj stradanja na našim putevima.

Prva akcija kontrole sprovedena je u subotu veče u kojoj je čak 311 građana vozilo pod dejstvom alkohola.Veče je obeležio vozač koji je pokušao da pobegne sa čuvenih 2.17 promila.

Saobraćajna policija iznenadila je građane represivnom kontrolom vozača u kojoj je učestvovalo 150 saobraćajnih policajaca koji su bili raspoređeni na 50 punktova. U akciji su učestvovali i operativci i interventne patrole kao i presretači bez oznake.

“Očekujemo da građani shvate da više nema šale, da smo krenuli sa represijom da nema više preventive. Imamo povećan broj vozača koji i dalje voze pod uticajem alkohola. Akcija je prvenstveno usmerena na vozače pod dejstvom alkohola, a li i drugi teški prekršaji. Uključena je operativa, uključene su interventne jedinice”, izjavio je načelnik Uprave saobraćajne policije Dragiša Simić.

Zanimljivo:  Autobuske linije 96 i 85 ponovo izmenjenom trasom u Borči

Jasno je da ovakve akcije daju rezultate jer statistika pokazuje da imamo manje poginulih, manje nezgoda kao i povređenih na putevima Beograda. Saobraćajna policija će nastaviti akcije i preduzeti represivne mere kako bi se povećala svest građana o bezbednoj vožnji.

Crna statistika

Saobraćajna policija za četiri sata rada,otkrila je čak 311 vozača koji su bili pod dejstvom alkohola i samim tim ugrozili bezbednost saobraćaja i zbog toga im je napisana kazna.Zbog vožnje sa preko 1,20 promila ili zbog odbijanja alko-testa,policijskom pritvoru zadržano 38 osoba. Od toga, čak njih 21 zadržano je u policijskoj stanici, na trežnjenju.

VSaobraćajna policija pooštrava kontrolu na 50 punktovaeče je ostalo pod utiskom vozača koji je imao 2,17 promila alkohola u krvi i pokušao da pobegne u rikverc ali bezuspešno. Tako da, osim pritvora i plaćenog Parking servisa za odvoženje automobila, preti mu oduzimanje dozvole i novčana kazna.
Da tragična vest bude još veća, radi se o vozaču koji je instruktor vožnje i koji bi trebao biti uzor mladim vozačima.

Zanimljivo:  Izmene gradskog prevoza u vreme zatvaranja Pančevca

Ipak statistika je manje crnija od prošle godine jer su ovakve akcije urodile plodom i smanjile broj poginulih na našim putevima. U odnosu na prošlu godinu za 80 je manje poginulih osoba kao i manje saobraćajnih nezgoda. Saobraćajci najavljuju još strožije kontrole koje će biti njihov prioritet te budite oprezni i odgovorni u saobraćaju.

Elem, akcije Saobraćajne policije su dobrodošle jer bahatim vozačima mora da se održi lekcija pravilnog, moralnog upravljanja vozilom. Apelujemo na sve vozače da savesna i moralma vožnja donosi sigurnost svim učesnicima u saobraćaju. Pre nego što nazdrave sa čašicom neka razmisle o posledicama koje nekog mogu koštati života.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh