in

Saobraćajna policija pooštrava kontrolu na 50 punktova

Na alkotestu palo 120 vozača, pljuštale kazne ali i zatvor u Padinskoj Skeli otvorio vrata!
Na alkotestu palo 120 vozača, pljuštale kazne ali i zatvor u Padinskoj Skeli otvorio vrata!

Saobraćajna policija počela je akciju kontrole vozača koji upravljaju pod dejstvom alkohola kako bi se smanjio broj stradanja na našim putevima.

Prva akcija kontrole sprovedena je u subotu veče u kojoj je čak 311 građana vozilo pod dejstvom alkohola.Veče je obeležio vozač koji je pokušao da pobegne sa čuvenih 2.17 promila.

Saobraćajna policija iznenadila je građane represivnom kontrolom vozača u kojoj je učestvovalo 150 saobraćajnih policajaca koji su bili raspoređeni na 50 punktova. U akciji su učestvovali i operativci i interventne patrole kao i presretači bez oznake.

„Očekujemo da građani shvate da više nema šale, da smo krenuli sa represijom da nema više preventive. Imamo povećan broj vozača koji i dalje voze pod uticajem alkohola. Akcija je prvenstveno usmerena na vozače pod dejstvom alkohola, a li i drugi teški prekršaji. Uključena je operativa, uključene su interventne jedinice“, izjavio je načelnik Uprave saobraćajne policije Dragiša Simić.

Jasno je da ovakve akcije daju rezultate jer statistika pokazuje da imamo manje poginulih, manje nezgoda kao i povređenih na putevima Beograda. Saobraćajna policija će nastaviti akcije i preduzeti represivne mere kako bi se povećala svest građana o bezbednoj vožnji.

Crna statistika

Saobraćajna policija za četiri sata rada,otkrila je čak 311 vozača koji su bili pod dejstvom alkohola i samim tim ugrozili bezbednost saobraćaja i zbog toga im je napisana kazna.Zbog vožnje sa preko 1,20 promila ili zbog odbijanja alko-testa,policijskom pritvoru zadržano 38 osoba. Od toga, čak njih 21 zadržano je u policijskoj stanici, na trežnjenju.

VSaobraćajna policija pooštrava kontrolu na 50 punktovaeče je ostalo pod utiskom vozača koji je imao 2,17 promila alkohola u krvi i pokušao da pobegne u rikverc ali bezuspešno. Tako da, osim pritvora i plaćenog Parking servisa za odvoženje automobila, preti mu oduzimanje dozvole i novčana kazna.
Da tragična vest bude još veća, radi se o vozaču koji je instruktor vožnje i koji bi trebao biti uzor mladim vozačima.

Ipak statistika je manje crnija od prošle godine jer su ovakve akcije urodile plodom i smanjile broj poginulih na našim putevima. U odnosu na prošlu godinu za 80 je manje poginulih osoba kao i manje saobraćajnih nezgoda. Saobraćajci najavljuju još strožije kontrole koje će biti njihov prioritet te budite oprezni i odgovorni u saobraćaju.

Elem, akcije Saobraćajne policije su dobrodošle jer bahatim vozačima mora da se održi lekcija pravilnog, moralnog upravljanja vozilom. Apelujemo na sve vozače da savesna i moralma vožnja donosi sigurnost svim učesnicima u saobraćaju. Pre nego što nazdrave sa čašicom neka razmisle o posledicama koje nekog mogu koštati života.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Udes na Zrenjaninskom putu

    Udes na Zrenjaninskom putu blokirao saobraćaj

    Ovča zvanično dobila Junakinju iz kraja - 08.10.2013

    Ovča zvanično dobila „Junakinju iz kraja“