Ovča dobija naučni institut za veterinarstvo, vatrogasnu i trafostanicu - www.lobi-info.rs

Ovča dobija naučni institut za veterinarstvo, vatrogasnu i trafostanicu

1 minut za čitanje

Ovča bi mogla da dobije naučni institut za veterinarstvo, vatrogasnu i trafostanicu što je samo deo Nacrta plana dela urbanističke celine 41-„Pančevački rit“.

Iako ne u skorije vreme neka preduzeća bi ipak mogla da se nastane u ovom delu jer je oko tri hektara namenjeno za privredne delatnosti.

Planom detaljne regulacije ova lokacija je namenjena malim i srednjim firmama, proizvodnji, tržnim centrima, pogonima i bazi građevinskih preduzeća, skladištenju raznih vrsta robe i materijala i lakoj industriji.

Plan se odnosi na oko 26 hektara zemljišta koje je sada neizgrađeno i uglavnom se koristi za poljoprivredne delatnosti. Od ukupnog prostora oko 23 hektara planirano je za površine javne namene.

Planom se otvara mogućnost urbanizacije ovog dela privredne zone Beograda a trafostanica od 35/10 kV daće potreban osnov za dalji razvoj privredne zone i ovog dela grada, smatra naručilac plana kompanija „Kaneko“.

Sa druge strane, mala vatrogasna stanica sa vatrogasnim domom i tri vozila zadovoljiće potrebu za protivpožarnom bezbednošću u vanrednim situacijama.

Ovča dobija Naučni institut za veterinarstvo, vatrogasnu stanicu i trafostanica-2015-06-12

Plan je izrađen na inicijativu preduzeća „Kaneko“ sa ciljem da se definiše javni interes i pravila uređenja prostora, kao i da se stvore uslovi za formiranje parcele za izgradnju vatrogasne stanice, naučnog instituta za veterinarstvo, javne saobraćajnice i vodoprivredne kanale.

Leave a Reply

KK Beko, turnir u Banjaluci, LOBI
Prethodna priča

KK BEKO doneo još jedan pehar u naš kraj

Bezbednost u saobraćaju, Rade Drainac, LOBI
Sledaća priča

Važna lekcija osnovcima o bezbednosti u saobraćaju

Poslednje od Vesti