in

Otvorena humanitarna prodajna izložba radova učenika škole „Olga Petrov“

Veliki, plavi i moćni Dunav koji protiče pored kuća, ispod mostova, zaobilazi rečne ade, oko koga se igraju deca samo su neka od dela koja su nacrtali mališani velikog srca. U prostorijama Centra za kulturu „Vlada Divljan” organizovana je humanitarna prodajna izložba dečijih likovnih radova.

Novac koji će biti zarađen od prodatih slika namenjen je porodicama Jovanović i Petrović iz Jabučkog rita i Padinske Skele, čije kuće su stradale u požaru.

Mali slikari, učenici osnovne škole „Olga Petrov”, slikali su kao „veliki” akrilnim bojama na platnu, a u ovoj dobrotvornoj akciji učestvovale su i njihove učiteljice. Ovi radovi nastali su u okviru projekta Dečja likovna kolonija „Dunav 588/12”. Za temu radova izabrana je jedna od najvažnijih evropskih reka, Dunav, da bi se skrenula pažnja na najveće prirodno bogatstvo naše zemlje.

Deca su oslikala rečnu lepotu na ukupno 588 platna, što nije slučajno, zato što Dunav kroz Srbiju protiče u dužini od isto toliko kilometara. Kako je i oko 30 đaka OŠ „Olga Petrov”, zajedno sa nastavnikom likovne kulture Draganom Đurđevićem, slikalo u okviru „kolonije”, njihovi radovi su predstavljeni na prodajnoj izložbi. Početna cena jednog platna je 5.000 dinara.

Posetioce nisu samo oduševila dela napravljena dečjom rukom, nego i njihova ogromna želja da pomognu onima koji su ostali bez krova nad glavom, a među njima je i jedna učiteljica iz njihove škole.

Otvaranju izložbe prisustvovali su čelnici grada i opštine Palilula koji su pozvali sugrađane i kompanije da se priključe akciji i kupe platna. Kako su naveli grad i opština u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti takođe će pomoći porodicama Jovanović i Petrović.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Predstojećeg vikenda besplatno odnošenje kabastog smeća

Nove izmene polazaka vozova do Ovče i Pančevačkog mosta