Fiskulturna sala u Padinskoj Skeli
Fiskulturna sala u Padinskoj Skeli

Fiskulturna sala otvorena, školarci oduševljeni

u Vesti

Usklicima oduševljenja propratili su učenici Osnovne škole „Olga Petrov“ u Padinskoj Skeli otvaranje kompeltno renovirane fiskulturne sale, danas, 19. septembra, u prisustvu predsednika GO Palilula Stojana Nikolića i gradske sekretarke za obrazovanje i dečju zaštitu Ljiljane Jovčić.

Sredstva za rekonstrukciju sale, koja nije sređivana od 1955. od kada je škola izgrađena izdvojila je GO Palilula. U sali od 290 kvadratnih metara zamenjen je parket, renovirana tavanica od trske i postavljene gipsane ploče i zaštitna mreža, sanirani i okrečeni zidovi, ofarbani radijatori, instalirani reflektori itd.

Uz želje da u novoj sali redovno drže časove fizičkog vaspitanja i razvijaju sportske talente, Nikolić je rekao da su deca Padinske Skele zaslužila da imaju uslove kao ostala deca u Beogradu.

Prvi čovek Palilule obradovao je decu informacijom da će od prvog oktobra svi osnovci na Paliluli, njih 13.258 dobiti propusnice za bazen Tašmajdan, koje je obezbedila GO Palilula u okviru svoje akcije „Plivaj i uživaj“.

„Veoma smo srećni što đaci napokon imaju uslove za rad. Mnogo je talentovane dece u sportu izašlo iz ove škole. Pored redovnih časova moći ćemo da organizujemo i vannastavne aktivnosti, a rad sa decom će biti mnogo kvalitetniji i uslovi zdraviji“, rekla je direktorka škole Merica Bjelogrlić.

Osnovna škola „Olga Petrov“ pored matične škole koju pohađa 457 učenika od petog do osmog razreda ima još osam isturenih odeljenja po naseljima (Dunavac, Besni fok, Vrbovski, Jabučki rit, Glogonjski rit, Kovilovo i Tovilište) sa 470 đaka od prvog do četvrtog razreda.

Fiskulturna sala u Padinskoj Skeli Fiskulturna sala u Padinskoj Skeli Fiskulturna sala u Padinskoj Skeli
Fiskulturna sala u Padinskoj SkeliFiskulturna sala u Padinskoj SkeliFiskulturna sala u Padinskoj Skeli

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Vesti

Idi na VRH