in

Samo nam još konji fale…

kaubojstina-texas-konji
kaubojstina-texas-konji

Iako su svi upoznati na nemilim događajem od juče, priča je danas dobila novi epilog.
Naime, juče je pripadnik komunalne policije malo „preslišao“ putnika bez karte, da bi danas Komunalna policija tužila istog. Koji je uzgred stranac, jer je poznato da je državljanin Crne Gore. Ovo navodim jer i po Crnoj Gori pišu o ovom događaju.

Pa se pitam, imali ovome kraja? Ranije je važilo jedno opšte mišljenje i to samo za interventu, prvo biju pa posle pitaju, danas izgleda ne pitaju, lepo te tuže jer si „ometao“ službeno lice u obavljanju posla.
Kog posla? Bokserskog…

Kako ih bre nije sramota! Umesto da izađu sa zvaničnim obaveštenjem i javno se izvine pretučenom, do daljnjeg suspenduju „komunalca“ koji deli pesnice u pleksuse. I apeluju na građane da svako nedolično ponašanje pripadnika Komunalne policije prijave, oni sa ovim potezom ohrabruju i podržavaju ovakvo divljačko ponašanje.

nagrada-za-komunalcaPa dokle više da trpimo torturu, ranije je samo policija „mogla da nas bije“, sad mogu i kvazi policajci.
Ako imaš viška snage, nemaš sta da radiš, nisi uspeo u borilačkim sportovima, neće da te prime u Kamenicu, prijavi se u Komunalnu policiju.

Mislim…“kaubojština“

Ovo nema direktnu vezu sa odigranim događajem, ali ni ponašanje sugrađana mi nije jasno.
Nisam pristalica ljudi koji se švercuju na konto građana, koji uredno plaćaju jednokratnu kartu ili mesečnu „markicu“, ali nama ne smeta švercer, već kontrolor.

Svi znamo onu našu „udari Srbina po džepu, ako ne zna sam da se opameti“. Stoga, ako želimo da sprečimo šverc komerc, potrebno je uvesti kontrolu.

srbija-kao-texas Dakle, kada kontrola vrši pregled karata i zaustavi autobus, svi putnici se bune, žale i teraju gde ne treba – kontrolore, umesto da im je pravi krivac – švercer, zbog kog su kontrolori i zaustavili autobus.
Ako žuriš na posao, imaš viška para u džepu i ako ti je švercer mio, ti mu onda plati kartu.
Mislim… „Texas“

Bojan Krstić

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

 1. Gradska vlasti, prema Zakonu o komunalnoj policiji koji ste i sami usvojili, u Clanu 16 se jasno navode sledeca ovlascenja doticnog manijaka ( ne zovimo ga komunilanim policajcem jer to ocigledno nije):
  1) upozorenje; 2) usmeno naređenje; 3) provera identiteta; 4) dovođenje; 5) pregledanje lica i predmeta; 6) privremeno oduzimanje predmeta; 7) video nadzor;
  8) upotreba sredstava prinude, i to fizičke snage, službene palice i sredstava za vezivanje.
  Da ne bude zabune oko ove tacke 8, ona je pojasnjena dodatnim clanom 24:
  Fizičku snagu i službenu palicu komunalni policajac može da upotrebi samo ako u obavljanju poslova na drugi način od sebe ili drugog ne može da odbije istovremeni protivpravni napad.

  Službena palica ima tehnička obeležja utvrđena podzakonskim propisima policije o sredstvima prinude, odnosno o posebnoj opremi za obavljanje policijskih poslova.

  Sredstva za vezivanje komunalni policajac može, u skladu sa zakonom, da upotrebi protiv lica koje pruža otpor ili pokušava da pobegne.

  Sredstvima za vezivanje smatraju se službene lisice, plastične zatege i druga za to namenjena sredstva prema Zakonu o policiji i sa tehničkim i drugim karakteristikama utvrđenim podzakonskim propisom o sredstvima prinude.

  Medju svemu propisanom ne videh izraze pesnicarenje, udaranje, maltretiranje, izivljavanje sto je ovaj napasnik radio.
  Dakle, gradska vlasti, malo bolje procitajte Zakon koji ste doneli i posebno obratite paznju na Clanove 27 i 28 koji definisu nacin podnosenja izvestaja policiji o ovakvim incidentima.

 2. По налогу дирекције за јавни превоз, возачима забрањено да продају карту на стационарној контроли.

  Како мислиш да купимо карту за нашег милог шверцера?

  Мозга нема.

Fiskulturna sala u Padinskoj Skeli

Fiskulturna sala otvorena, školarci oduševljeni

Trener BSK Borče

Nakon poraza od Rada, BSK zadovoljan i sa jednim bodom