in

Novi stari Lobi za 2020. godinu

Uvek želimo da idemo u korak sa vremenom i svetom, a bez vas to nije moguće. Pratimo trendove i primenjujemo ih na vašem i našem omiljenom portalu.

Naš poslednji redizajn je bi u julu 2016. godine kada smo prešli na novi server, kreirali novi „old sclhool“ izgled i povećali bezbednost.

Došlo je vreme za novi redizajn, koji i ovog puta ima akcenat na izgledu sajta „kao stare novine“ i po ugledu na svetski poznate stare medijske sajtove. Ali i još neke novine koje su u nastavku teksta…

Na početnoj strani su razdvojene rubrike: Društvo, Dešavanja, Hronika, Servisne informacije, Sport, ali i najčitanije vesti nedelje i meseca, vesti sa najviše vaših komentara, kao i istraživanja odnosno preporuke.

U navigaciji imate razvrstane sve vesti po naseljima, ako vas zanimaju vesti iz određenog naselja možete samo njih čitati. Takođe na jednom mestu imate sve servise koje imamo na sajtu i koji olakšavaju život građanima.

Možete videti koliko je vremena potrebno za čitanje vesti, progres dok čitate, autora vesti i sve autore koji su nesebično učestovali u projektu, pojedini su tu od početka, drugi u određenom vremenskom periodu…

Svi su važni jer bez njih Lobi ne bi bio Lobi i VELIKO IM HVALA na tome.

Nama se dopada, a nadamo se da će i vama…

Finansiranje projekta lokalnog blog/portala Lobi Info

Blog/portal Lobi Info, osnovan avgusta 2012. godine, je nezavisni društveno-zabavni portal namenjen građanima leve obale Dunava u Beogradu, severnom delu Opštine Palilula (preko mosta), geografski orijentisan na Pančevački rit.

Biti nezavisan znači pisati slobodno i onako kako misliš, ali to znači da je potrebno samofinansiranje a to ni malo nije lak zadatak!

Naš urednični tim trenutno čine jedan aktivan autor i još četiri periodično aktivna autora. Moramo naglasiti da većina autora radi bez ikakve naknade. Nije naš slogan bez razloga „Lobi kao hobi“.

Želeli bi da u 2020. godini imamo više stalno aktivnih autora kako bi mogli da stižemo na više lokacija, da obradimo više vesti nego inače, da imamo urednike vesti, više novinara, lektora i reportera, ali to bez finansija prosto nije moguće.

Trenutno postoje dve opcije finansiranja, prva je putem reklama na sajtu i druga putem pretplate od strane građana koji podržavaju naš rad.

U opciji reklama na sajtu, firme plaćaju oglašavanje na sajtu iz kojeg se projekat finansira i građani su prinuđeni da gledaju reklame. Mi smo do sad ovako funkcionisali, napredak je izuzetno spor i zato moramo dosta toga promeniti.

Druga opcija jeste mesečna pretplata od strane građana, koji bi na taj način nesmetano čitali Lobi, što bi narodski rekli „bez dosadnih reklama“. Pored toga bi mogli da predlažu teme uređivačkom timu koji bi nakon toga iste istraživao i o njima pisao.

Na ovom principu u Srbiji funkcioniše Dnevni list Politika, odnosno u svetu Gardian, New York Times, Washington Post i mnogi drugi.

Obzirom da uvek slušamo šta građani žele i ovog puta ćemo učiniti isto, zato smo napravili anketu pa vas pozivamo da učestvujete u istoj.

Šta znači biti najbolji portal na levoj obali

Prošle godine smo ostvarili zadati cilj i imali smo rekordnih 1.450.000 poseta i 2.200.000 pregledanih stranica (detaljna statistika).

Prema poseti na sajtu redovno nas prati i čita četvoro od petoro žitelja leve obale!

Primera radi, najposećenija stranica „Uživo kamere na Pančevačkom mostu i Zrenjaninskom putu“ (100.000 pregleda) trenutno nije aktivna samo iz jednog razloga – nema dovoljno sredstava za nove kamere i server.

Upravo ovaj servis znači mnogima i često je uštedeo vreme svima nama!

Nemojte misliti da nismo pokušali da rešimo problem. Predložili smo svim uvoznicima video opreme da podrže projekat sa opremom koji bi  zauzvrat dobili svoj logo na kamerama – odgovor je kod svih bio NE ZANIMA NAS.

E pa nas zanima! Uspećemo da rešimo problem, ali umesto da imamo svih 10 kamera od Borče do Pančevačkog mosta (jer na toliko lokacija možemo postaviti kamere), mi ćemo morati jednu po jednu lokaciju da rešavamo.

Pored toga želimo da uvedemo nove servise, poput besplatnih oglasa gde bi bili obućari, zubari, mehaničari, vodoinstalateri, električari i druge zanatlije jer je to ono što se traži na levoj obali. Ili servis za iznajmljivanje i prodaju nekretnina… Verujemo da bi ovo svima značilo.

Svetla budućnost blog/portala Lobi Info

Kao i do sad želimo da ostanemo nezavisni, da se bavimo običnim ljudima, svakodnevnim problemima, dešavanjima i prilikama sugrađana sa leve obale Dunava u Beogradu.

Nadamo se da ćemo opravdati Vaše poverenje, da ćemo Vas zabavljati i informisati, da ćemo Vam pomoći u rešavanju problema i uticati na stvaranje lepše i bolje – naše leve obale.

Vi nam verujete i mi smo tu zbog vas, ali da bi bili još bolji potrebna nam je vaša pomoć i nadamo se da ona neće izostati ni ovog puta. Dajte nam vaše mišljenje putem društevenih mreža, u komentarima, glasajte u anketi iznad, da vidimo u kom smeru dalje da se razvijamo.

Hvala vam!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    U Hopovskoj radnici gradske čistoće zatrpali slivnik (FOTO)

    Drugi slučaj Korona virusa, Kinez koji živi i radi u Beogradu