in

Novi server, novi dizajn i veća sigurnost

Tokom poslednjih mesec dana smo imali dosta poteškoća sa funkcionisanjem blog/portala leve obale i usled povećane posete često smo bili ili nedostupani ili se pojavljivala „Greška povezivanja sa bazom podataka“.

Prvo smo pokušali da kod istog provajdera pređemo na novi server, što smo i učinili.  To rešenje nam je zadalo još više muka do momenta u kojem ni sami nismo mogli da pristupimo sajtu (kap koja je prelila čašu).

Cloud hosting kod najboljih

Iako smo ovo usavršavanje planirali već neko vreme, odlagali smo ga pre svega zbog značajne složenosti procesa prebacivanja portala. Sve učestalije poteškoće pri povezivanju na portal dovele su nas do odluke da promenimo provajdera i hosting.

Odlučili smo se za firmu koja hostuje čak 11 od 15 najvećih i najposećenijih web sajtova u Srbiji i koja na svojim serverima generiše neverovatnih 50 odsto domaćeg internet sadržaja. Zato je naš izbor pao na Mainstream.

Pošto smo mi pero laka kategorija u odnosu na Blic.rs ili Novosti.rs opredeli smo se za superiornu mCloud platformu koja je zasnovana na SSD tehnologiji koja kvalitetom i cenama konkuriše najvećim svetskim cloud provajderima, ali sa lokalnom podrškom i opremom u Srbiji.

mCloud hosting resenje

„Old school“ dizajn prilagodljiv svima

Jedan od najvažnih faktora za brzinu sajta jeste dobar hosting. To ipak zavisi i od dizajna sajta i njegove optimizacije zbog čega smo i to rešili da sredimo!

Naša želja od samog početka je bila da dizajn sajta podseća naše čitaoce na prave novine iliti „old school“ izgled.

Odabrali smo željeni dizajn, prilagodili ga našim potrebama, optimizovali sadržaj i u ponedeljak , 4. jula, vama našim čitaocima predstavili novi dizajn na novom serveru.

Pingdom lobi-info.rs

Testirali smo sve navedene promene u cilju da budemo sigurni da sada sve bolje i brže funkcioniše što ste nam i vi naši sugrađani potvrdili.  Sada se, vaš i naš, omiljeni lokalni blog/portal brže otvara. Još jedna od prednosti je da i na računaru i na mobilnom telefonu dizajn izgleda potpuno isto. Ali to još uvek nije sve…

Bezbedna konekcija za bezbedno čitanje vesti 

Pored toga što imamo novi server i novi dizajn odlučili smo se da svim našim čitaocima ponudimo i bezbednu konekciju. Šta to znači? To znači da sada na našem portalu osiguravamo SSL 256-bitnu enkripciju.

Ova enkripcija se najčešće koristi na sajtovima za novčane transakcije preko Interneta ili za prenos osetljivih informacija. Međutim mi smo želeli da to implementiramo na naš portal i tako postanemo jedan od prvih blog/portala sa SSL sertifikatom.

3-1-udarcem-2016-06

Pored adrese sajta u vašem veb pregledaču videćete „zeleni katančić“ što znači da je konekcija bezbedna.

Uspeli smo da vama, našim čitaocima, obezbedimo nesmetan pristup portalu, brže otvaranje sadržaja i čitanje vesti koji vas zanimaju, ali i da obezbedimo zaštitu svih vaših podataka tokom korišćenja vašeg omiljenog lokalnog portala.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Crveni krst Srbije po šesti put evropski šampioni

Gužva na Pančevačkom mostu zbog pokvarenog autobusa