in

Osnovna škola u Glogonjskom ritu kao iz horor filma

Osnovna škola “Olga Petrov“ razgranata je u sedam naselja. Matično sedište nalazi se u Padinskoj Skeli, a u Tovilištu, Kovilovu, Glogonjskom ritu, Jabučkom ritu, Besnom foku, Vrbovskom i Dunavcu nalaze se izdvojena odeljenja za učenike od prvog do četvrtog razreda.

Sada se u problemu našao ogranak u Glogonjkom ritu. Naime, fasada zgrade počela se obrušavati, a u jednom momentu iz bezbedonosnih razloga nastava je bila nakratno obustavljena.

Merica Buj-Bjelogrlić, direktorka škole ističe da je uzrok jak vetar. Iako nastava u prvoj smeni nije održana do kraja, direktorka naglašava da su radnici EDB-a bili i da se nastava sada može odvijati normalno. Ona dodaje i sledeće:

 –  Fasada je adaptirana pre četiri godine uz pomoć opštine Palilula, ali je poslednjih šest meseci ona kontinuirano nasilno čupana, tokom noći. Činim sve što je u mojoj moći da škola ponovo izgleda pristojno i ima optimalne uslove, ali smo do skoro bili u višegodišnjoj blokadi što nas je unakazilo.

Takođe, ona dodaje i to  da je ovo samo jedan od devet objekata koje škola ima u svom posedu.

Foto: Blic

Kako saznajemo, fasada nije jedini problem. Roditelji ističu da deca nakon boravka u školi smrde na ugalj, jer škola kao grejno telo koristi peć na ugalj. Zbog nedostatka prostora, ugalj se skladišti u jednoj od prostorija škole. Pored ovoga, problem su i učionice, toaleti, pobovi koji su puni vlage.

Roditelji ističu da se u školi greju samo dve učionice, pa je kroz hodnike zimi hladno.

Direktorka ne osporava ništa od navedenog. Ističe da je školi potrebno sređivanje, ali finansijskih sredstava nema.

Iz opštine potvrđuju da se za 2018. planira kompletno sređivanje ovog objekta. Takođe, ističu da je roditeljima ponuđeno da se učenici izmeste u drugi objekat dok se ovaj ne adaptira, ali to nije prihvaćeno.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Tacno je da je skola renovirana pre nekoliko godina, ali je to uradjeno povrsno i NEKVALITETNO, pa je prvo fasada, a potom i sve ispod fasade pocelo da se urusava, nasta se nadovezao i dodatni vandalizam. Skolu treba KVALITETNO renovirati od CVRSTOG materijala, kako spolja, tako i iznutra, jer dosadasnji spoljni izolacioni ofarbani stiropor je moguce probusiti veoma lako sa samo malo jacim udarcem, sto slucajno, sto nazalost namerno ( vandalizam ). Taj spoljni deo ( izolacioni stiropor ) mora da se dodatno ojaca povrsinski nekim cvrstim slojem, u protivnom, opet ce za 2-3g da se urusi ili probusi.

Pretučen čovek i ostavljen u blizini groblja u Borči

Sutra pojedini delovi Krnjače, Borče i Ovče bez struje