in

Novi „Solaris“ autobusi samo u Borči i Padinskoj Skeli

Letnji red vožnje od 23. juna

Nove „Solaris“ autobuse možemo videti samo u centralnim gradskim zonama i u pojedinim delovima periferije grada – u Borči i Padinskoj Skeli, dok na ostaloj periferiji defiluju stari „Ikarbus“ autobusi iz 2008. godine.

U prethodne dve godine grad Beograd obezbedio je 267 novih autobusa, od toga 257 zglobnih. Na prigradskim linijama ih ima ali u mnogo manjem broju.

Novi autobusi su raspoređeni na 49 od ukupno 118 linija, dok ostale građane prevoze autobusi iz 2008. godine. Nadležni iz GSP-a problem opravdavaju lošom tehničkom kakarteristikom saobraćajnica.

Gde god imamo mogućnost da pustimo nova vozila, mi smo pustili. Ne postoji linija gde ide zglobno vozilo po karakteristikama trase, okretnice a da ga mi nismo pustili“, kažu nadležni iz GSP-a za „Studio B“.

Padinska Skela i Borča dobile nove autobuse

Padinska Skela i Borča su jedina naselja koja se ne nalaze na centralnoj gradskoj opštini a ipak su dobila nove „Solaris“ zglobne autobuse.

Novi Solaris autobusi samo u Borči i Padinskoj Skeli - 27.03.2014

Međutim, ostale građane prevoze neadekvatni autobusi gde su promaja, prokišnjavanje i svakodnevno odstupanje od reda vožnje uobičajna slika.

No, građani najveći problem vide u tome što autobusi idu veoma retko, non-stop se kvare a sumnjaju i u bezbednost istih.

Građani Padinske Skele i Borče mogu spremno dočekati toplije dane sa novim „Solaris“ autobusima, dok za je ostale građane GSP najavio 120 solo autobusa koji se očekuju već ove godine.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. I zaista je bio red da i mi dobijemo neke normalne autobuse, kad je bila kisa stari autobusi su prokisnjavali, sramota. Trebalo bi i na liniji 106 da posalju neki novi autobus, jer se on tek kvari i prokisnjava, kad dodje leto, preglevace se, a ide veoma retko.

  2. Volim što mi iz Borče imamo Solarisove autobuse.Lepi su,klima radi leti,a grejanje zimi.Najlepši autobus je zvezdica.Oni stari Ikarbusi su krševi,ne znaš da li ih reklama ruži ili ulepšava,nema klime,pa se plastičnim flašama hlade motori,a i mnogo su bučni.

Dom zdravlja Borca

Palilula: Domovi zdravlja ostali bez 11.000 evra

Auto-put od mosta Zemun - Borča do Zrenjanina - 28.03.2014.

Autoput od mosta Zemun-Borča do Zrenjanina