Letnji red vožnje od 23. juna

Novi „Solaris” autobusi samo u Borči i Padinskoj Skeli

u Vesti

Nove „Solaris“ autobuse možemo videti samo u centralnim gradskim zonama i u pojedinim delovima periferije grada – u Borči i Padinskoj Skeli, dok na ostaloj periferiji defiluju stari „Ikarbus“ autobusi iz 2008. godine.

U prethodne dve godine grad Beograd obezbedio je 267 novih autobusa, od toga 257 zglobnih. Na prigradskim linijama ih ima ali u mnogo manjem broju.

Novi autobusi su raspoređeni na 49 od ukupno 118 linija, dok ostale građane prevoze autobusi iz 2008. godine. Nadležni iz GSP-a problem opravdavaju lošom tehničkom kakarteristikom saobraćajnica.

Gde god imamo mogućnost da pustimo nova vozila, mi smo pustili. Ne postoji linija gde ide zglobno vozilo po karakteristikama trase, okretnice a da ga mi nismo pustili“, kažu nadležni iz GSP-a za „Studio B”.

Padinska Skela i Borča dobile nove autobuse

Padinska Skela i Borča su jedina naselja koja se ne nalaze na centralnoj gradskoj opštini a ipak su dobila nove „Solaris“ zglobne autobuse.

Novi Solaris autobusi samo u Borči i Padinskoj Skeli - 27.03.2014

Međutim, ostale građane prevoze neadekvatni autobusi gde su promaja, prokišnjavanje i svakodnevno odstupanje od reda vožnje uobičajna slika.

No, građani najveći problem vide u tome što autobusi idu veoma retko, non-stop se kvare a sumnjaju i u bezbednost istih.

Građani Padinske Skele i Borče mogu spremno dočekati toplije dane sa novim „Solaris“ autobusima, dok za je ostale građane GSP najavio 120 solo autobusa koji se očekuju već ove godine.

1 Comment

  1. I zaista je bio red da i mi dobijemo neke normalne autobuse, kad je bila kisa stari autobusi su prokisnjavali, sramota. Trebalo bi i na liniji 106 da posalju neki novi autobus, jer se on tek kvari i prokisnjava, kad dodje leto, preglevace se, a ide veoma retko.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Vesti

Idi na VRH