in

Palilula: Domovi zdravlja ostali bez 11.000 evra

Dom zdravlja Borca

Ugovore o dodeli novčanih sredstava za sprovođenje projekata za poboljšanje dostupnosti zdravstvene zaštite dobile su samo dve opštine na teritoriji Beograda. Palilula je i ovog puta ostala bez prilike da unapredi svoje usluge u domovima zdravalja.

Ministarka zdravlja Slavica Đukić-Dejanović uručila je ugovore o dodeli novčanih sredstava u 22 opštine u Srbiji. Na teritoriji Beograda priliku da unaparede svoje usluge dobili su domovi zdravalja Sopot i Savski venac.

Nažalost, opština Palilula nije dobila priliku da učestvuje u unapređenju kvaliteta rada pa je ostala bez 11.000 evra.

Svaki od domova zdravlja koji su ušli u uži izbor dobiće oko 11.000 evra koje je Ministarstvo zdravlja podelilo zahvaljujući kreditu Svetske banke i lokalnim samoupravama koje u projektu učestvuju sa najmanje 10 %.

Đukić-Dejanović je novinarima nakon dodele finansijske pomoći za 22 doma zdravlja u Srbiji naglasila da u Beogradu trenutno ima više od 500 pedijatara i da je 68 njih na specijalizaciji što je za 100 više od normativa.

„Međutim, zabrinjavajuća je starosna struktura pedijatara – ogroman broj njih ima više od 55 godina”, kaže ministarka zdravlja.

Pedijatri nedostaju u DZ-u Palilula a na to se upozorilo još pre tri godine kada su rukovodioci ustanove istakli problem i podatak da svaki četvrti zaposleni ima više od 55 godina.

Prošlo je toliko godina da bi nadležni shvatili suštinu problema i, naravno, opravdali je lošom kadrovskom politikom.

Slavica Đukić-Dejanović je zaključila da je manjak pedijatara posledica loše vođene kadrovske politike i da je Ministarstvo zdravlja od kada ga ona vodi odobrilo 1.800 specijalizacija među kojima je značajan broj iz pedijatrije.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Zapalio se krov na kući u Borči - 26.03.2014

    Zapalio se krov na kući u Borči

    Letnji red vožnje od 23. juna

    Novi „Solaris“ autobusi samo u Borči i Padinskoj Skeli