in

Niko nije nadležan za čistoču na šetalištu Vizelj, zato moramo biti odgovorniji

Šetalište pored Vizelja, nedaleko od BSK u Borči, savršeno je mesto za porodičnu šetnju, a mališani se uvek obraduju labudovima koji borave u obližnjem kanalu

Sugrađani i udruženja iz Borče, želeli su da od ovog mesta naprave nešto zaista lepo, pa su više puta organizovali i akciju zajedničkog čišćenja prostora na kome je šetalište.

U martu prošle godine, tokom akcije pošumljavanja, na ovom potezu posađene su 64 sadnice gorskog javora, na inicijativu aktivista udruženja Eko Pančevački rit.

Nažalost, sa ovog šetališta često nam stižu ne tako idilične fotografije, a najveći problem je što je ceo ovaj prostor često pretrpan smećem, koje zatim psi lutalice raznose unaokolo.

Većina sugrađana ne zna da šetalište pored Vizelja još uvek nije ušlo u nadležnost opštine, pa samim tim niko nije nadležan za čišćenje i odnošenje smeća.

Nezvanično, održavanje parka pored Vizelja trebalo je da uđe u bužet opštine Palilula, ali to se nažalost nije desilo ni tokom ove godine.

Zato je trenutno sva odgovornost baš na nama, građanima leve obale, da sačuvamo ovaj park i šetalište jer on i pripada nama i našoj deci.

Dovoljno je da svako od nas iza sebe ostavi čisto i svoje smeće ponese sa sobom do najbližeg kontejnera, pa da slika ovog parka bude daleko lepša.

Vreme je da naučimo da sve to nije tuđe, nego naše i da počnemo da se ponašamo odgovorno i domaćinski.

Foto: J.T. Facebook

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Stalno isti problem, posle kiše i na raskrsnici kod „Putnika“ jezero (FOTO)

Infostan sprema opomene pred utuženje za 40 hiljada svojih dužnika