in

Rezultat jučerašnje akcije pošumljavanja u Borči

Kako se sadnja drvenastih sadnica uz šetalište kod BSK-a održala juče, u toku prvog radnog dana ove sedmice, verujemo da veliki broj sugrađana i pored velike želje nije mogao da prisustvuje radnoj akciji.

U to ime želimo da vam prikažemo zabeležene rezultate nakon završetka radova i da vas motivišemo da posetite ovo mesto i uživo.

Akciju sadnje pokrenulo je udruženje Eko Pančevački rit, a učestvovao je veći broj udruženja i građana. U sadnji su učestvovali i najmlađi sugrađani ovog naselja, tako da je cela akcija imala ekološki, ali i edukativni karakter. Posađene su sadnice gorskog javora, u vidu drvoreda uz šetalište.

Svakako nas raduje činjenica da se dešavaju i lepi događaji na levoj obali i da postoje ljudi koji organizuju i rade ovako lepe, humane i ekološke stvari. Sadnja drveća, donosi dobrobiti i nama i generacijama koje tek dolaze. Ako ništa drugo, od letnje vrućine svi bi se rado sklonili u hlad krošnje i pejzaž je uz biljke mnogo lepši, a svi želimo lepšu levu obalu, zar ne?

Vredni mališan iz vrtića „Ježurko“ su zalili zasađenih 76 mladica gorskog javora. Predstavnik Animatora za decu „Čarobni svet“, Miloš Mita Bošković je kroz veselu predstavu uradio edukaciju najmlađih gorana.

U akciji su učestvovali: Eko-Pančevački rit uz podršku opštine Palilula, udruženje sportskih ribolovaca BSK Borča, Kajak Klub Bsk Borča, Zelene brigade, zajedno sa građanima i uz tehničku podršku društveno odgovornih preduzeća: SRBIJAŠUME, AL DAHRA i JKP Gradska čistoća.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Uskoro počinje probni popis stanovništva

    Ulaz slobodan za Prolećni festival zdravlja