in

Danas je akcija pošumljavanja u Borči

U toku je još jedna lepa akcija, u Borči, pa se svi zainteresovani mogu pridružiti, kao ispomoć ili barem da prisustvuju ovom nesvakidašnjem i značajnom događaju.

Kako je navelo Udruženje Eko- Pančevački rit za danas, 25. marta, u 13 časova, planirano je i organizovano pošumljavanje šetališta pored obale kanala Vizelj, kod fudbalskog kluba BSK u Borči.

Planirana je zamena osušenih sadnica breze sa 64 sadnice gorskog javora. Kako stručnjaci navode ova vrsta je veoma pogodna za parkove, drvorede i vetrozaštitu.

I ovog puta u akciji učestvuje veći broj udruženja i građana, što je dobar primer i za svaku pohvalu, pa pored Udruženja Eko-Pančevački rit, učestvuju i Kajak Klub Bsk Borča, Udruženje sportskih ribolovaca BSK Borča, Udruženje građana „Bela Čaplja 1165“, Zelene brigade, i ostala udruženja zajedno sa građanima.

Pored navedenih udruženja i građana, akciji se pridružuju i društveno odgovorna preduzeća: SRBIJAŠUME i AL DAHRA. A same sadnice, kako navodi Eko- Pančevački rit obezbedio je naš sugrađanin B.D. koji je prijatelj ovog eko udruženja i veliki ljubitelj životne sredine.

Lepa vest je da će i u ovoj akciji učestvovati najmlađi sugrađani leve obale, kako bi se se deca od malih nogu učila pravim vrednostima i potrebama svih nas. Za mnoge od njih ovo će biti prvo posađeno drvo u životu.

U pošumljavanju će učestvovati stotinak mališana iz vrtića Ježurko, u Borči, zajedno sa svojim roditeljima, koji budu mogli da prisustvuju ovom događaju i ekološkoj akciji, premda je u pitanju radni dan.

Ako ne možemo materijalno podržati ovu zaista lepu i korisnu akciju, za sve nas, svoj doprinos možemo dati tako što ćemo radno učestvovati ili je barem podržati i čuvati od propadanja i uništavanja.

Napokon se ljudi ponovo udružuju i rade zajedno na istom cilju, pa zašto onda ne bi bili svi deo te dobre, humane i ekološke zajednice? Ako ste propustili ili se želite podsetiti kako je na ovom mestu bilo veselo i radno 17. marta možete videti OVDE.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Pogledajte besplatno predstavu „Nisam lud da umrem gladan“

    Po ko zna koji put pucanje cevi u Borči kod Đurđenovca