in

Po ko zna koji put pucanje cevi u Borči kod Đurđenovca

Kako su nam sugrađani javili u toku jučerašnjeg dana došlo je do pucanja cevi i izlivanja vode u Borči, na uglu ulice Ranka Miljića i Bratstva i jedinstva. Ekipe Gradskog vodovoda i kanalizacije, kako sugrađani navode, u toku jučerašnjeg dana su sanirali kvar, međutim, danas se na ovoj raskrsnici po asvaltu ponovo izliva voda.

Kontaktirali smo Beogradski vodovod i kanalizaciju, ali zbog nedostatka slobodnih ekipa, znaće se tek u toku sutrašnjeg dana kada će ovaj kvar biti popravljen. Kako navode iz Vodovoda, na teren će izaći prva slobodna ekipa.

Ističe se da voda nije isključena zbog najstarijih sugrađana, ali i ostalih meštana kojima bi nestanak vode u domaćinstvima vidno uticao na kvalitet života. Voda će biti isključena dok se bude radilo na saniranju kvara što će najverovatnije biti sutra.

Bitno je naglasiti da je potrebno da svi sarađujemo i čim primetimo neki kvar, isti prijavimo što pre. Na taj način, nadležna ekipa imaće više vremena da se organizuje i određeni kvar sanira u što kraćem mogućem roku.

Za sve one koji ne znaju, kvarovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži prijavljuju se Beogradskom vodovodu i kanalizaciji, odnosno njihovom kontakt centru na broj 011/ 3606 606, koji radi celodnevno, od 00 do 24 časova.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

 1. U ulici Ranka Miljica kod broja 57 prijavljen je kvar koji cija sanacija je vrsena u dva navrata u razmaku od mesec dana. Prva sanacija kvara uradjena je potpuno neprofesionalno pa samo za samo mesec dana imali isti problem. Druga popravka iako je zahtevala samo postavljanje selne na vodovodnu cev iz nekog razloga zahtevala je angazovanje 10 radnika:
  1. Vozac kamiona
  2. Radnik koji sedi do vozaca kamiona (predpostavljam nadzorni organ)
  3. Vozac bagera
  4. dva radnika koja su menjala prikljucke na masini za kopanje
  5. vodovodzija / tri radnika
  6. dva radnika za zatrpavanje rupe
  Ovom prilikom su radnici vodovoda odneli 2,5 m ivicnjaka, rupu su zatrpali sljunkom, potpuno je devastirana zelena povrsina i evo vec cetiri meseca se ceka svecano vracanje u prvobitno stanje. Kada smo pozvali Beograd put receno nam je da vodovod nije dao nikakav nalog, pa smo nalog za popravku ulaza u parking zgrade naknadno podneli a na izvodjenje radova i dalje se ceka. Situacije slicne ovima se nalaze po celoj Borci a ja sam licno evidentirao i fotografisao 25 lokacija u centru 4 i 5 gde su izvodjeni radovi / popravke a gde se ceka na vracanje u prvobitno stanje.

Danas je akcija pošumljavanja u Borči

Uskoro počinje probni popis stanovništva