in

Naš komšija, Vuk Mileusnić, dokazao da ne postoje nepremostive prepreke

Iako je ovogodišnji Beogradski maraton obeležio tmuran i kišan dan, ova manifestacija izmamila je na ulice nekoliko hiljada ljudi.

Trčalo je preko 8000 učesnika, a među njima su bili Magdalena i Sara Nikolić, kao i Vuk Mileusnić iz udruženja građana sa invaliditetom „Novi horizont“ iz Borče.

Magdalena i Sara su ove godine u ime udruženja građana sa invaliditetom „Novi horizont“ istrčale svoju prvu trku na 5km.

Magdalena, Vuk i Sara

Sa druge strane, Vuk Mileusnić je već iskusan maratonac. Za njega je ovo četvrto učešće na Beogradskom maratonu. Uz pomoć članova svoje ekipe Vuk je ove godine istrčao polumaraton. 

Vuk inače boluje od cerebralne paralize, a to mu u životu služi kao „dodatna motivacija“ uz pomoć koje premosti i naizgled nepremostive prepreke. Cerebralna paraliza nije ga sprečila da diplomira na FON-u iako je visoko obrazovanje ogroman izazov za osobe sa invaliditetom.

Sledeći izazov za Vuka bile su trke i maratoni

Sve je krenulo još 2013. godine, kada je počeo da učestvuje na trkama sa udruženjem „Born to run“. Kao najveće trke na kojima je učestvovao izdvajaju se:

  • Noćni maraton u Novom Sadu 2016 godine,
  • 29 Beogradski maraton – 2016
  • 30 Beogradski maraton – 2017
  • 31 Beogradski maraton – 2018
  • 32 Beogradski maraton – 2019
  • Nike 10K trka u Beogradu

Kako Vuk objašnjava motivaciju je pronašao u ideji po kojoj je poznat Team Hoyt. To je zapravo trkački tim koji čine otac Dik i sin Rik Hoyt.

Otac gura svog sina u trkačkim kolicima i tako zajedno učestvuju na maratonima, triatlonima i ajronmen izazovima. – objašnjava Vuk

Može se reći da je ovo bio uspešan maraton kako za našeg komšiju Vuka Mileusnića, tako i za druge članove udruženja građana sa invaliditetom „Novi horizont“ iz Borče.

Vuk nam je dokazao da ne postoje nepremostive prepreke. Nadamo se da će ovakvi podvizi motivisati i druge mlade ljude sa invaliditetom da ne odustaju od svojih snova i uzmu aktivno učešće u sportu, kulturi i umetnosti.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Danas bez struje potrošači u Borči i Ovči

    Turski i kineski autobusi uskoro na ulicama Beograda