in

Prvi Borčanski Inkluzivni Festival okupio umetnike i osobe sa invaliditetom

Proteklog vikenda održan je prvi po redu BIF – Borčanski Inkluzivni Festival, koji je na druženjima i radionicama okupio mnoge umetnike sa leve obale, ali i mlade osobe sa invaliditetom.

U toku prvog dana festivala,a to je bio petak, u edukativnom prostoru „Moj dnevnik“, održane su kreativne radionice za decu i mlade. Najmlađi su se oprobali u likovnoj umetnosti i kaligrafiji, a učestvovala su i deca sa invaliditetom iz udruženja „Novi horizont“

Radionice

Drugi dan festivala bio je rezervisan sa pesnike i muzičke umetnike. Na druženju su svoju poeziju i aforizme čitali Srđan Simeunović, Nebojša Stojoski i Dobrivoje Lazarević. Nastupili su i kantautor Miloš Radosavljević Šomi uz podršku gitariste Gorana Jovića.

Srđan Simeunović

Muzički sastav Sorabi pod vođstvom kompozitora Biljane Slijepčević iz Krnjače potpuno je zapalilo atmosferu izvođenjem najpoznatijih pop i rock numera.

Sa bendom Sorabi nastupila je i Anja Vučković, mlada pop pevačica iz Borče koja je oDuševila sve učesnike druženja. A nakon nastupa sa bendom Sorabi i samostalno je izveli nekoliko domaćih pop numera.

Prenosimo delić nastupa benda Sorabi i Anje Vučković.

 

U ponedeljak, trećeg dana festivala održano je književno veče Vere Pavlović, u Biblioteci Milutin Bojić u Borči. Gosti na književnoj večeri bili su Miloš Nestić i Srećko Aleksić.

Cilj ovog festivala je da uključi osobe sa invaliditetom u umetničke i kulturne sfere života i da pokaže koliko je važno sprečiti diskriminaciju i pružiti podršku osobama sa invaliditetom.

Festival je urađen po projektu Marije Milićević i udruženja „Novi horizont“, a projekat je podržala i opština Palilula. Nadamo se da će se održavanje ovakvog festivala nastaviti i u budućnosti i da će još veći broj umetnika uzeti učešće u ovakvim aktivnostima.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Muškarac iz Borče uhapšen sa skoro dve tone duvana

    Kontrole privatnih vrtića u Beogradu pokazale nepravilnosti