in

Predstojećeg vikenda očekuje nas prvi borčanki inkluzivni festival

Pred nama je prvi BIF – Borčanski Inkluzivni Festival, u okviru koga će biti održano inkluzivno druženje sugrađana sa leve obale u periodu od subote 20. oktobra do ponedeljka 22. oktobra. 

U prostoru „Moj dnevnik“ u Prelivačkoj 2, u Borči, u subotu od 13.00 časova u planu je Likovna radionica za decu i mlade, dok je na programu od 14.30 Radionica kaligrafije. U obe radionice biće uključeni i deca i mladi sa invaliditetom.

U nedelju će se program održavati na Zrenjaninskom putu broj 152, u restoranu „Mlado jagnje“. Od 17.00 časova na programu je promocija knjige „Balkanski trougao“ satiričara i kantautora Srđana Simeunovića.

Anja Vučković

U okviru muzičkog programa sledi nastup benda Sorabi, pod vođstvom kompozitora Biljane Slijepčević iz Krnjače. Nastupiće i Miloš Radosavljević Šomi, muzički umetnik i autor, kao i Anja Vučković, mlada pevačica iz Borče.

Biblioteka Milutin Bojić u Borči

U biblioteci „Milutin Bojić“, u ulici Koste Manojlovic bb u Borči, u ponedeljak 22. oktobra biće održano književno veče Vere Pavlović, sa početkom u 18.00 časova. Kao gosti na književnoj večeri prisustvovaće i Miloš Nestić i Srećko Aleksić.

Kao podrška ovom festivalu, omogućeno je da roditelji do kraja ovog meseca zakažu besplatne preglede logopeda za svoju decu. Preglede je potrebno zakazati na broj 064/3723377.

Cilj ove manifestacije je da uključi osobe sa invaliditetom, najviše decu i mlade, u kulturne i umetničke svere života, da ukine predrasude i diskriminacije.

Organizator manifestacije je udruženje osoba sa invaliditetom „Novi Horizont“, a festival je podržala i opština Palilula.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Havarija u Krnjači, popucale vodovodne cevi radovi se odužili

    Stže vrhunska akcija „Milja 22“, a sa njom i Mark Volberg