in

Kontrole privatnih vrtića u Beogradu pokazale nepravilnosti

Rezultati vanredne inspekcijske kontrole privatnih vrtića, koja je u toku, biće poznati sledeće nedelje. Ipak, prvi izveštaji pokazuju da su sumnje u tačnost podataka o dolaznosti dece koju sekretarijatu dostavljaju privatni vrtići, bile opravdane.

Grad refundira novac na osnovu podataka koji vrtići dostave. Ukoliko neko dostavlja netačne podatke, time šteti budžet Grada, što predstavlja prekršaj. Sankcije će zavisiti od vrste prekršaja, ali svakako postoji mogućnost skidanja sa liste za refundaciju, u krajnjem slučaju zatvaranje vrtića.

On je poručio da nije u interesu Grada zatvaranje nijednog vrtića i da će se saradnja sa njima nastaviti ali uz, kako je rekao, jasne kriterijume i propise koji bez izuzetka moraju da se poštuju,

To je osnovna poruka koju smo želeli da pošaljemo. Poštovanje propisa i bezbednost dece suština su naših zahteva prema privatnim vrtićima – rekao je Gak

Ovog puta inspektori su kontrolisali oko 40 ustanova gde se upoređuje prijavljena dolaznost dece i broj poručenih obroka i opremljenost vrtića protivpožarnom opremom.

Važno nam je da roditelji dobiju ono što su platili i da su deca, pre svega, potpuno bezbedna – rekao je Gak.

On je zaključio da je razvoj privatnog sektora u oblasti predškolskog obrazovanja dobar, ali da je važno da se istakne da je cilj saradnje Grada sa privatnim vrtićima uvek bio pomoć roditeljima, a ne vrtićima.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Prvi Borčanski Inkluzivni Festival okupio umetnike i osobe sa invaliditetom

    Koncert benda Vizelj iz Padinske skele, sutra u Elektropioniru