in

Koncert benda Vizelj iz Padinske skele, sutra u Elektropioniru

U klubu Elektropioniru u Cetinjskoj ulici, za sutra, 26. oktobar, najavljen je nastup  muzičkog benda Vizelj iz Padinske Skele, pa pozivamo sve ljubitelje alternativnog rock zvuka da posete ovaj koncert.

Inače, postavku sastava Vizelj čine gitarista i pevač Veljko Milinković, basista i pevač, Aleksa Nedić i bubnjar Nikola Bajčetić. A prilikom najave ovog koncerta, članovi benda govorili su i o svom kraju.

Oličenje Padinske skele, usamljenog i pustog mesta ali i njeno ludilo jeste reka Vizelj, potpuno zatrovana i prljava, takav je i naš zvuk. Kada na Googlu potražite Vizelj, pored nas, beogradskog benda izađe po neka vest o ekologiji – priča Nedić

On za alternativnu scenu prestonice kaže da je trenutno življa nego ikada zato što „rock kalup“ više ne postoji. Prema njegovom mišljenju generacija mladih koja trenutno stvara muziku u svom nukleusu nosi iskrenost i iskonsku rock n roll priču, „prljavu, energičnu, dekadentnu i agresivnu“, koja se u nekom predhodnom periodu bila izgubljena.

Kako dodaje, ono što u ovoj vrsti muzike postoji jeste energija koja drma umrtvljenu naciju i tera je da zaživi. Kada oživi omladina tek onda kreće razmišljanje. Ne treba ljudima prosipati u mozak da je stanje loše, već oni sami treba da izvuku porku – kaže Nedić.

Foto: M. Cvetković

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Kontrole privatnih vrtića u Beogradu pokazale nepravilnosti

    Nema pedijatara u ambulantama leve obale, roditelji očajni