in

Nema pedijatara u ambulantama leve obale, roditelji očajni

U svim ambulantama koje pripadaju domu zdravlja Dr Milutin Ivkovič, ozbiljno manjka dečijih lekara, pa pedijatrije rade skraćeno ili samo u jednoj smeni. Situacija je užasna za roditelje, neročito jer je počela sezona virusa, pa sate provode u ambulantama sa bolesnom decom.

Pritužbe roditelja stižu iz svih naselja leve obale, a situacija je slična i u glavnom domu zdravlja u Danilovoj ulici, gde često pedijatri primaju i školsku decu.

Aleksandar Stojanović, direktor DZ Palilula izjavio je da pedijatri jesu deficitarni, ali da će problem uskoro biti rešen.

Imamo poteškoće jer smo u deficitu sa pedijatrima i onda se u prelaznom periodu u godini, kakav je ovaj, dešava da se veliki broj dece razboli, te dolazi do stvaranja gužvi. – kaže Stojanović

Ono što je zanimljivo, je da je konkurs za prijem novih pedijatara bio dugo otvoren, ali da se jednostavno nije javio dovoljan broj stručnih lekara. Kako je naveo, rad sa decom je specifičan i osetljiv, tako da ga ne može raditi bilo ko.

Zbog problema sa nedovoljnim brojem pedijatara, u gotovo svakom domu zdravlja, samo u oktobru Ministarstvo zdravlja odobrilo je 55 specijalizacija, kako bi se ovaj problem što pre rešio. A dok se to ne desi, roditelji će morati da izdrže.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Koncert benda Vizelj iz Padinske skele, sutra u Elektropioniru

Gužve na Zrenjaninskom putu zbog zapaljenog kamiona