in

Podržavamo talente: Anja Vučković, mlada pop i jazz pevačica iz Borče

Anja Vučković

U okviru serije tekstova kroz koje podržavamo mlade talente sa leve obale, danas vam predstavljamo mladu pop i jazz pevačicu Anju Vučković iz Borče.

Ova petnaestogodišnja umetnica trenutno je učenik srednje muzičke škole „Stanković“ na odseku jazz pevanje, u klasi profesorke Jelene Jovović i kako kaže, sprema se za studije u inostranstvu.

Vrlo rano je počela da se takmiči kao pevač, pa je još sa 11 godina, dve godine za redom osvajala prva mesta na nivou grada u okviru manifestacije „Zlatna sirena“. Takmičila se u kategorijama dečije zabavne muzike.

Kao stipendista „Bejza“ edukativnog centra učestvovala je na prvom Festivalu kulture i jezika IFLC Srbija 2015. godine, gde je osvojila čak tri nagrade. Anja je bila najmlađi učesnik na ovom festivalu, a pokazala je svoje umeće i u drugim stilovima, jer je pevala u kategorijama srpske tradicionalne muzike, ali i pesme na turskom.

IFLC Festival u Moldaviji

Već na sledećem Festivalu kulture i jezika 2016. godine, ponovo je briljirala i kao takmičar i kao izvođač na Gala večeri. Ovi uspesi izdvojili su je kao predstavnika Srbije na Međunarodnom festivalu kulture i jezika IFLC koji je 2016 godine održan u Moldaviji, gde je učestvovala na revijalnom delu ove manifestacije.

Na istom festivalu, koji je naredne godine održan u Rumuniji učestvovala je na Festivalu kulture i jezika u Bukureštu, gde je sa drugim mladim umetnicima ponovo predstavljala Srbiju.

Bukurešt

Proteklih godina Anja je sarađivala i sa drugim umetnicima sa leve obale. Nastupila je i na promociji benda Sorabi i kompozitora Biljane Slijepčević iz Krnjače, koja je održana u CK Vlada Divljan. Na ovoj promociji briljirala je rame uz rame sa profesionalnim umetnicima daleko starijim od Anje.

Naša mlada sugrađanka ovoga puta prijavila se na online muzičko takmičenje „Sing2bling“. Uspeh na ovom takmičenju zavisi isključivo od broja pregleda videa sa njenim izvođenjem i broja „blingova“ koji njen video osvoji glasanjem na sajtu sing2bling.rs.

Sugrađani koji žele da je podrže u novom podvigu, mogu posetiti ovaj sajt i glasati za njen video tako što će se prijaviti putem Fejsbuk naloga i kliknuti na opciju Bling It ispod njenog video snimka. Njen video možete videti OVDE.

Anja navijamo za tebe!

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Velike gužve na Pančevačkom mostu, ka centru grada

    Posetite sutra humanitarni koncert za pomoć u lečenju Alekse i Veljka iz Borče