Podržavamo talente: Anja Vučković, mlada pop i jazz pevačica iz Borče

u Vesti od
Tara – T2

U okviru serije tekstova kroz koje podržavamo mlade talente sa leve obale, danas vam predstavljamo mladu pop i jazz pevačicu Anju Vučković iz Borče.

Ova petnaestogodišnja umetnica trenutno je učenik srednje muzičke škole “Stanković” na odseku jazz pevanje, u klasi profesorke Jelene Jovović i kako kaže, sprema se za studije u inostranstvu.

Vrlo rano je počela da se takmiči kao pevač, pa je još sa 11 godina, dve godine za redom osvajala prva mesta na nivou grada u okviru manifestacije “Zlatna sirena”. Takmičila se u kategorijama dečije zabavne muzike.

Kao stipendista “Bejza” edukativnog centra učestvovala je na prvom Festivalu kulture i jezika IFLC Srbija 2015. godine, gde je osvojila čak tri nagrade. Anja je bila najmlađi učesnik na ovom festivalu, a pokazala je svoje umeće i u drugim stilovima, jer je pevala u kategorijama srpske tradicionalne muzike, ali i pesme na turskom.

Zanimljivo:  Da li će i Huavej otvoriti razvojni centar u tehnološkom parku u Borči?
IFLC Festival u Moldaviji

Već na sledećem Festivalu kulture i jezika 2016. godine, ponovo je briljirala i kao takmičar i kao izvođač na Gala večeri. Ovi uspesi izdvojili su je kao predstavnika Srbije na Međunarodnom festivalu kulture i jezika IFLC koji je 2016 godine održan u Moldaviji, gde je učestvovala na revijalnom delu ove manifestacije.

Na istom festivalu, koji je naredne godine održan u Rumuniji učestvovala je na Festivalu kulture i jezika u Bukureštu, gde je sa drugim mladim umetnicima ponovo predstavljala Srbiju.

Bukurešt

Proteklih godina Anja je sarađivala i sa drugim umetnicima sa leve obale. Nastupila je i na promociji benda Sorabi i kompozitora Biljane Slijepčević iz Krnjače, koja je održana u CK Vlada Divljan. Na ovoj promociji briljirala je rame uz rame sa profesionalnim umetnicima daleko starijim od Anje.

Zanimljivo:  Sugrađani u Ovči samostalno očistili zacementirani izvor u "Kaljavoj banji"

Naša mlada sugrađanka ovoga puta prijavila se na online muzičko takmičenje “Sing2bling”. Uspeh na ovom takmičenju zavisi isključivo od broja pregleda videa sa njenim izvođenjem i broja “blingova” koji njen video osvoji glasanjem na sajtu sing2bling.rs.

Sugrađani koji žele da je podrže u novom podvigu, mogu posetiti ovaj sajt i glasati za njen video tako što će se prijaviti putem Fejsbuk naloga i kliknuti na opciju Bling It ispod njenog video snimka. Njen video možete videti OVDE.

Anja navijamo za tebe!

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.