in ,

Posetite sutra humanitarni koncert za pomoć u lečenju Alekse i Veljka iz Borče

Učenici Doma srednje PTT škole organizuju humanitarni koncert u ponedeljak 08. oktobra, sa početkom u 19.30 časova. Cilj je da se prikupe sredstva za lečenje Alekse i Veljka Jovanovića, dečaka iz Borče, koja boluju od spinalne mišićne atrofije. 

Na koncertu će nastupiti „Amadeus“, „Leksington bend“, „Projekat bend“, Ankl Džo i Sergej Pajić. Najavljeni su gosti iznenađenja, ali i specijalni gosti – po jedan fudbaler Zvezde i Partizana, dok će voditelj programa biti glumac Srđan Ivanović.

Humanitarni koncert biće održan na terenima Doma učenika srednje PTT škole na Paliluli Ulaznica će iznositi simboličnih 300 dinara, a sav novac sakupljen od prodaje ulaznica namenjen je za lečenje braće Alekse i Veljka Jovanovića iz Borče.

Bolest sa kojom su Aleksa i Veljko suočeni, Spinalna Mišićna Atrofija tip 3, neminovno će dovesti do invaliditeta, ukoliko se ne primi adekvatna terapija. Aleksa, koji ima 11 godina, je od pre tri godine u kolicima, a petogodišnji Veljko jako teško hoda.

Aleksa i Veljko sa roditeljima

Stariji Aleksa je od pre 4 meseca deo studije i prima terapiju u eksperimentalnoj fazi. Ipak, za Veljka je priča drugačija. Iako je država ove godine nabavila Spinrazu kao terapiju za obolele od SMA, njemu ovaj lek nije odobren. 

Rekli su nam da se strpimo i da budemo zadovoljni što nam bar jedno dete prima lek – kaže majka dečaka

Kako nezvanično saznajemo, Spinraza je nabavljena za određeni broj pacjenata, dok za ostale jednostavno nije bilo dovoljno sredstava. Nažalost, ako dečaci ne primaju terapiju, njihova bolest može ozbiljno da se pogorša.

Ovo je samo jedna u nizu humanitarnih akcija koje Dom učenika srednje PTT škole organizuje. Naime, svakog maja, ovaj dom organizuje humanitarni turnir u basketu, kada se skupljaju sredstva za decu kojoj je potrebno lečenje.

Pozivamo sugrađane da posete koncert i timo pomognu lečenje ova dva hrabra dečaka iz Borče.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Podržavamo talente: Anja Vučković, mlada pop i jazz pevačica iz Borče

    Firentinska katedrala u holu osnovne škole „Stevan Sremac“