Danas se održava 26. po redu Dečji maraton u Beo ZOO vrtu

u Vesti

Najbrži predškolci glavnog grada, trkama na 230 metara, danas, 06. aprila od 11.00 časova, učestvovaće u manifestaciji Dečji maraton u „Beo ZOO vrtu”.

Od 15.000 mališana, koliko ih je bilo u kvalifikacijama, pobednici, dakle njih 150, biće podeljeni u 12 kvalifikacionih trka. Na kraju, najbržih 12 mališana, učestvovaće u velikom finalu, navodi se u saopštenju „Beogradskog maratona”.

Kako kaže Srboljub Aleksić, direktor JP „Zoološki vrt”, održavanjem dečijeg maratona “Beo ZOO vrt” pomaže da se promoviše ljubav prema prirodi, zdrav način života i bavljenje sportom. 

Ulaz u Beo Zoo vrt na dan održavanja Dečjeg maratona je besplatan za sve posetioce i gledaoce, do podneva.

Evropska atletika proglasila je pre deset godina Dečji maraton događajem od posebnog značaja za razvoj atletskog sporta u uzrasnoj kategoriji dece između pet i šest godina. Tokom 26 godina ovog programa, učestvovalo je ukupno 415.000 dece predškolskog uzrasta, među njima i deca s invaliditetom.

Predstavnik Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Saša Tomašević naveo je da je Dečji maraton kruna svih sportskih aktivnosti koje sekretarijat sprovodi u toku godine, kao i da mu se deca izuzetno raduju i da ga svake godine s nestrpljenjem očekuju. 

Start prve trke je uobičajeno u 11.00 časova, a superfinale je – tačno u podne.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.