Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Turski i kineski autobusi uskoro na ulicama Beograda

u Društvo od

Tenderi za kupovinu 240 novih autobusa za GSP završeni su u petak, ali konačna odluka o izabranim ponuđačima još nije doneta.

Kako saznajemo, Grad bi 70 novih autobusa trebalo da kupi od turske firme “BMC” iz Izmira, a ostatak od 170 vozila od kineske kompanije “Higer” iz grada Sudžou. Za dve raspisane javne nabavke stiglo je nekoliko ponuda, ali su jedino ove dve kompanije ispunjavale sve tražene uslove.

Turski proizvođač mogao je da ponudi odmah 70 autobusa, koje je imao na lageru, te da ih dopremi za 60 dana. Ti autobusi bi na ulicama trebalo da se nađu do kraja juna, a biće poslati u pogon “Zemun”, koji ima najlošija vozila.

Na drugu javnu nabavku koja je raspisana za 170 autobusa, javilo se nekoliko proizvođača. Zbog roka isporuke od 180 dana, jedino je ponuda kineske kompanije došla u obzir.

Vrednost prve nabavke je 10 miliona evra, a finansira se iz budžeta GSP “Beograd”. Drugu u iznosu od 35 miliona evra finansira Grad Beograd iz kredita. Ugovori sa oba ponuđača trebalo bi da budu potpisani posle Vaskrsa.

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Društvo

Idi na Vrh