in

Najzad najavljeno dugo očekivano proširenje Zrenjaninskog puta

Na jučerašnjem postavljanju kamena temeljca za novi dom zdravlja u Borči, levu obalu je, osim čelnika grada, posetio i potpredsednik Vlade Srbije, Nebojša Stefanović.

Ovaj objekat će u potpunosti zadovoljiti potrebe građana koji žive u ovom delu Palilule. Projekat finansira Vlada Republike Srbije, a jednim delom i Grad Beograd. Podsećam da će Grad investirati u ovaj deo Beograda već na proleće, kada se očekuje početak radova na izgradnji kanalizacione i vodovodne mreže – naveo je Stefanović

Takođe, Stefanović je podsetio da će u narednom periodu uslediti i proširenje Zrenjaninskog puta, što će, kako je istakao, dodatno poboljšati kvalitet života svih građana koji žive na levoj obali Dunava.

Podsećanja radi, još 2016. godine usvojen je plan regulacije na osnovu koga je Zrenjaninski put, najprometnija deonica leve obale, u delu kroz naselje Krnjača trebao da postane saobraćajnica sa čak šest traka.

Tada je predviđeno da Zrenjaninski put ima po tri trake u oba smera, između kojih bi se nalazilo razdelno ostrvo široko četiri metra, a predviđene su i pešačka i biciklistička staza.

Što se ove saobraćajnice tiče, njeno „uskro grlo“ je deonica od Putnika ka Pupinovom mostu, i dalje ka Padinskoj Skeli, ali kako je tada, 2016. godine, objašnjeno iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, za taj deo Zrenjaninca nije još uvek postojao plan regulacije.

U toku su aktivnosti na postupku donošenja odluke o izradi „Plana detaljne regulacije dela Zrenjaninskog puta sa kontaknim područjem, od kanala Sebeš do Severne tangente, GO Palilula” – rečeno je tada u Direkciji

Svakodnevno smo svedoci ogrmnih gužvi na Zrenjaninskom putu, jer leva obala neprestane raste, broj stanovnika i vozila se povećava, a saobraćajna infrastruktura kaska.

Osim toga, najavljena je i izgradnja Industrijskog parka nedaleko od Pupinovog mosta, a procene su da će ovaj kompleks zaposliti još čitavih 10000 ljudi. Potpuno je nezamislivo da sadašnja saobraćajna infrastruktura može da podnese ovakvu promenu.

Očigledno je da će nadležni morati ozbiljno da se posvete tome da Zrenjaninski put, kao i sve okolne saobraćajnice osposobe za napredak i rast koji je planiran ovim projektima!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Pohvale gospodinu Stefanoviću i podrška u ostvarenju najavljenih radova na proširenju dela Zrenjaninskog puta! Borča je danas veliko naselje koje se ubrzano širi i gospodin Stefanović i njegova vlada prepoznaju kapacitet buduće Borče! Ovako nešto, nekada smo mogli samo da sanjamo. Podrška gospodinu predsedniku!

Pomozimo da naša sugrađanka Marina iz Koteža ponovo hoda

Reprogram dugova za Infostan produžena do kraja marta