in

Nema proširenja Zrenjaninskog puta kroz Borču u skorije vreme

Obratili smo se nadležnima i dobili odgovor koji između redova kaže da nema proširenja Zrenjaninskog puta u skorije vreme.

Povodom proširenja Zrenjaninskog puta smo se obratili Gradu Beogradu, Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i Sekretarijatu za saobraćaj Grada Beograda.

U godinama za nama smo naučili da tačno znamo šta možemo očekivati i tražiti od nadležnih kada želimo da se problem reši.

A odgovor, koji možete videti u nastavku, nam je to i potvrdio!

JP „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“ investira izgradnju nedostajuće infrastrukture i saobraćajnica u skladu sa važećom planskom dokumentacijom i svojim godišnjim programom uređivanja građevinskog zemljišta. Predmetna deonica Zrenjaninskog puta nema urađen plan detaljne regulacije.

U toku su aktivnosti na postupku donošenja odluke o izradi „Plana detaljne regulacije dela Zrenjaninskog puta sa kontaknim područjem, od kanala Sebeš do Severne tangente, GO Palilula“.

Kada se ovaj PDR završi i usvoji od strane Skupštine grada Beograda, steći će se uslovi da Direkcija, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima i tehničkim mogućnostima, u neki od narednih programa uvrsti aktivnosti iz svojih nadležnosti, na privođenju zemljišta planiranoj nameni.

zrenjaninac-2016-01

Takođe je potvrđen i naš zaključak istraživanja „Da li će novi tržni centar blokirati Borču i levu obalu?„.

Rešenja koja je moguće primeniti u kratkom roku

  • Režim rada semafora na raskrsnici prilikom izlaska iz Borče u jutarnjem špicu
  • Režim rada semafora na raskrsnici prilikom ulaska u Borču u popodnevnom špicu
  • Sinhronizacija svih semafora duž Zrenjaninskog puta

Dugoročna rešenja

  • Proširenje Zrenjaninskog puta na četiri trake u Borči
  • Zabrana teretnog saobraćaja Zrenjaninskim putem od Borče do Pančevačkog mosta
  • Postavljanje kružnog toga umesto trenutne raskrsnice

Zato naši dragi sugrađani, koji nas redovno pratite i čitate, znajte da uvek želimo samo najbolje i da kad nešto ne pokrenemo to ne znači da nismo hteli, već da znamo ishod.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Secam se ne tako davno kada su naprednjaci u kampanji organizovali skupove gradjana u kafani Petrove verige,te doveli ko bajagi nekog jako vaznog saobracajnog eksperta koji je obecavao da ce cim dodju na vlast biti prosiren,sredjen put kroz Borcu sa kruznim tokovima kod Putnika i Pikola a kasnije sledi i kompletan Zrenjaninac….Ni tada im nisam verovao…sto se pokazalo ispravnim…

Za novu zdravstvenu knjižicu najmanje se čeka na Paliluli

Tri osobe povređene u lančanom sudaru na Pančevačkom putu