in

Za novu zdravstvenu knjižicu najmanje se čeka na Paliluli

Redovi ispred filijala Zdravstvenog osiguranja zbog zamene starih zdravstvenih knjižica i dalje traju. Najviše se čeka na Novom Beogradu a najmanje na našoj opštini.

Kako se bliži istek roka za zamenu, gužve ispred RFZO filijala u Beogradu sve su veće. I to čak i uprkos tome što je na nekim mestima radno vreme produženo do 19.30.

Najkritičnije je u najbrojnijoj opštini Novi Beograd, gde se u proseku čeka i do četiri sata.  U cilju da se takva situacija izbegne, naša opština je otvorila poseban šalter, što je znatno olakšalo proceduru i samim tim smanjilo čekanja za novu zdrastvenu knjižicu kao i redove u filijali. 

– Čeka se od pola sata do sat, što nije strašno kao prethodnih dana, jer su razdvojili prijavnice – objašnjava Velibor S. sa Karaburme.

Ipak, najveća mana je to što u istom redu čekaju i građani koji predaju zahtev za zamenu knjižica kao i oni koji podižu nove.

Višečasovnih druženja sa sugrađanima ispred Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje nisu bili pošteđeni ni oni koji su došli samo da overe knjižicu ili da podignu novu karticu.

Red je isti za sve, iako je, kako kažu izrevoltirani građani, za preuzimanje nove kartice potrebno mnogo manje vremena, a red se već čekao prilikom predavanja zahteva.

zdravstvena-2016

Čipovane elektronske zdravstvene knjižice trenutno ima trećina od ukupno 6,9 miliona osiguranika.

Od sredine novembra zdravstvena knjižica i iz fotelje

Sugrađani koji nisu podneli zahtev za izradu nove zdravstvene legitimacije, uskoro će to moći da učine i putem portala e-Uprava.

– Više nema potrebe da čekaju za prijavu zamene na šalterima jer će u najkraćem roku ovu uslugu moći da zatraže od države od kuće – navodi se u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Najkasnije od sredine novembra, moći će to da urade i putem nacionalnog portala e-Uprava. Više o tome na fantastičnom portalu Moja Firma – „Uskoro elektronska predaja zahteva za zdravstvene kartice„.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    ZIMSKE GUME: Kad su obavezne, kolike su kazne i šta u slučaju udesa?

    Nema proširenja Zrenjaninskog puta kroz Borču u skorije vreme