Građani Glogonjskog rita već pet dan bez uličnog osvetljenja

Građani Glogonjskog rita već peti dan bez uličnog osvetljenja

4 minuta za čitanje
ŠTEDNJA: Isključeno ulično osvetljenje na levoj obali

Naši sugrađani iz Glogonjskog rita već peti dan imaju problem sa uličnim osvetljenjem ispred šest stambenih zgrada u novom naselju. Problem je prijavljen preduzeću JKP „Javno osvetljenje“ ali se još niko nije udostojio da izađe na teren i reši problem sugrađana.

Glogonjski rit već peti dan je u mrklom mraku jer jedna državna institucija nema vremena da izađe na teren. Građani su već 15. novembra prijavili problem ali od nadležnih ni traga ni glasa. Da problem bude još veći, naselje je puno pasa lutalica, mrak olakšava krađe i obijanje garaža što je već godinama aktuelna aktivnost lopova u dotičnom naselju.

Sugrađani su nam rekli da ovaj deo naselja često ima problem sa javnim osvetljenjem, ali do sada su uvek nadležni reagovali i sada im nije jasno zašto problem nije rešen jer kako kažu približava se zima, dani su kraći a sumljiva lica vrebaju. Takođe, dodatni problem predstavlja to što skoro sve zgrade nemaju osvetljenje pa im bukvalno mrkli mrak otežava kretanje građana.

Mi smo na zahteve sugrađana kontaktirali JKP „Javno osvetljenje“ i dobili sledeće informacije:

Problem javnog osvetljenja u naselju Glogonjski rit je prijavljen još 15. novembra ali naša ekipa nije imala vremena da izađe na teren“, rečeno nam je ovog javnog preduzeća.

Na naše pitanje kada građani mogu očekivati rešenje problema sa osvetljenjem i do kada važi rok za izvršenje reklamacije sa obzirom da je prošlo već pet dana, odnosno četiri od prijavljenog problema, dobili smo krajnje drzak i neočekivani odgovor:

Ne znamo kada možete očekivati rešenje problema. Ne znamo do kada traje rok za izvršenje reklamacije i ne znamo kada će ekipa izaći na teren!“, rekao nam je dežurni u kontakt centru.

Sramota je da jedna institucija nema vremena da već peti dan izađe na teren i reši problem osvetljenja. Još je veća sramota što građani neprestano zovu, prijavljuju problem a niko ne reaguje. Još jednom je JKP „Javno osvetljenje“ pokazalo neprofesionalizam i nebrigu za građane koji su osuđeni na mnoge probleme u naselju Glogonjski rit.

Podsećanja radi još prošle godine smo lobirali da se reši problem rasvete u Kovilovu, ali za ovih godinu dana dobijali smo samo odgovore da nema novca i da je zahtev na listi iako su sami građani poslali zahtev pre 4 godine.

Mi ćemo biti uporni i nećemo odustati sve dok ne rešimo probleme sa kojima se susreću građani leve obale Dunava u Beogradu.

Iskreno se nadamo da će nadležni reagovati „brzinom zvuka“ kad već ne mogu „brzinom svetlosti“ i iznenaditi građane ovog malog naselja osvetljenjem. Jer je za jedan velegrad sramota da njeni građani u 21. veku uveče šetaju sa baterijskim lampama.

Leave a Reply

Ministarka zdravlja u ponedeljak u Padinskoj skeli
Prethodna priča

Ministarka zdravlja sutra u Padinskoj skeli

BSK Borča menja boju u crveno-belu - 18.11.2013
Sledaća priča

BSK Borča menja boju u crveno-belu

Poslednje od Lobiranja