in

Festival Rumunskog Folklora u Ovči

Festival Rumunskog Folklora u Ovči 02.06.2013
Festival Rumunskog Folklora u Ovči 02.06.2013

Festival Rumunskog Folklora dece Vojvodine se održava  02.06.2013. po prvi put u Kulturnom Centru Ovča. Organizacija festivala je pripala KUD-u „Steaua“ čiji je predsednik Dorel Čina.

Ovča će početkom juna ugostiti festival Rumunskog Folklora dece Vojvodine koji se svake godine održava ali ove, čast je pripala dotičnom naselju.

Organizatori festivala, KUD „Steaua“  pobrinuće se za nesumljivo dobru atmosferu kao i za osmeh i radost mališana učesnika i gledalaca.

Na tradicionalnom festivalu očekuje se oko 1000 učesnika kao i mnogobrojnih gostiju koji će uživati u zvucima i ritmovima muzike. Takmičari jesu mališani od 5-15 godina koji će, ne sumljamo, pokupiti simpatije brojnih gledalaca i obožavatlja svetsko poznatog festivala. Prvi deo programa počinje u 14h u kojem učestvuju horovi, grupe pevača, fanfare i folklorne grupe. Drugi deo programa posvećen je voklnim i instrumentalnim solistima.

Kraj večeri je rezervisan za afirmisane vokalno- instrumentalne solisite iz Ovče i Vojvodine. Žiri će uz muziku prijatnu za uho i dušu , doneti odluku o pobedniku festivala. Festival u Ovči su pomogli Opstina Palilula,Nacionalni Savet Vojvodjanskih Rumuna,Izvrsni odbor Velikog Festivala Vojvodjanskih Rumuna.

Festival Rumunskog Folklora u Ovči 02.06.2013Festival rumunske muzike i folkora iz Vojvodine je nastao još 1959. godine u Uzdinu, selo bogate kulturne tradicije i folklora. Danas predstavlja najznačajniju i najposećeniju kulturnu manifestaciju Rumuna u Vojvodini. Simboli festivala jesu masovnost, kvalitet, upoznavanje folklora i tradicije nacionalnih zajednica kao i druženje.

Tradicionalni, raspevano, razigrano

Festival Rumunskog Folklora u Ovči 02.06.2013Da će drugoj juna biti raspevano i razigrano dokazala je proba izvrsinih pevača i orkestara u Kulturnom Centru Ovča. Ako se dan po jutru poznaje, onda genijalna proba, slavujski glasovi, talentovani ljudi garantuju pozitivni ishod festivala, dobru atmosferu, odličnu zabavu i zadovljne posetioce i takmičare. Ako je proba izazvala osmeh na licu, a jeste festival će popuniti svaku prazninu Vašeg srca i duše.

Dragi meštani, pozivamo Vas da prisustvujete ovom predivnom dešavanju koji hrani i dušu i telo. Dođite i upoznajte tradiciju folklora drugih nacionalnih zajednica jer je muzika, veselje, radost ono što nas vezuje i spaja.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Beogradjani dobil novi "Kucni red", 27.05.2013.

    Beograđani dobili novi „Kućni red“

    Naljutilo se nebo nad Beogradom – Nevreme – 30.05.2013

    Naljutilo se nebo nad Beogradom